Otvoren je konkurs za Unix C/C++ ili Ruby, Python, PHP i MYSQL programere, te
LINUX sistem administratore.
Trazimo vise izvrsitelja s podrucja BiH i HR za potrebe softwer kompanije
bazirane u SAD-u.
Prednost imaju kandidati s iskustvom kreiranja Apachi modul-a i network
utility-a u LINUX-u. Pozeljno je dobro poznavanje unix operativnog sistema,
principa sigurnog “secure” programiranja, i osnova networking-a. Poznavanje
Perl-a, te UNIX shell skriptinga je plus. Potrebno je da je kandidat u stanju da se koristi
s postojecim otvorenim source kodov-ima (open source codes).
Potrebno znanje engleskog jezika, te pristup brzoj internet liniji (DSL ili kablovska).
Zainteresovani mogu poslati CV na: jobs@ajna.org
[quote=ayna]Otvoren je konkurs za Unix C/C++ ili Ruby, Python, PHP i MYSQL programere, te
LINUX sistem administratore.
Trazimo vise izvrsitelja s podrucja BiH i HR za potrebe softwer kompanije
bazirane u SAD-u.
Prednost imaju kandidati s iskustvom kreiranja Apachi modul-a i network
utility-a u LINUX-u. Pozeljno je dobro poznavanje unix operativnog sistema,
principa sigurnog “secure” programiranja, i osnova networking-a. Poznavanje
Perl-a, te UNIX shell skriptinga je plus. Potrebno je da je kandidat u stanju da se koristi
s postojecim otvorenim source kodov-ima (open source codes).
Potrebno znanje engleskog jezika, te pristup brzoj internet liniji (DSL ili kablovska).
Zainteresovani mogu poslati CV na: jobs@ajna.org[/quote]
jah… sto sam se ja nagledao ovakvih konkursa. I gdje je profesionalnost u poslu? podaci o registrantu domene sakriveni ( dobro investiranih 10$ ). Web sajt prazan. O kakvoj je kompaniji rijec? Kakvo je placanje? itd… ne mogu se vise bosanci i hercegovci vuci za nos kao nekad
Pozdrav
Ice
Ma jok, ima sad tih svakakvih whois guarda po 3-4 dolara
Ma jok, ima sad tih svakakvih whois guarda po 3-4 dolara :)[/quote]
A jeste vi u TZ cicije auuuuu… de trehni cenera za takvu uslugu majka mu stara ipak - radi se o usluzi na godisnjoj bazi.
Pozdrav
Ice
Reko bi ti nesto al necu
Cestitam na 1000-tom postu
A kolko se kesha daje za ovako obiman poso ?
eejs…saaad…puno pitas…to je poslovna tajna
Zao mi je ako oglas vama izgleda neozbiljno. Medjutim, ne vidim koje dodatne informacije bi dodatno pomogle. Ja oglasavam za firmu, za koju i sama radim. I sama sam Bosnanka, pa usmjeravam vodstvo da zaposle programere iz naseg podrucja (radije nego Azije, kao sto rade nase kompetitori). Radi se o manjoj, no dugogodisnje uspjesnoj privatnj kompaniji s ofisom u Bostonu i New York-u. Mojom incjativom uspjeli smo uposliti i nekoliko expertnih programera iz Hrvatske koji uspjesno za kompaniju rade vec preko 2 godine. U BiH imamo poteskocu s oglasavanjem jer ne postoji neki popularniji oglasnik…
Kompanija trazi neodredjen broj programera. Iako su standardi komisije za zaposljavanje nesto jaci, spremni su primiti sve one aplikante za koje misle da bi bili benefit komaniji i njenom daljnjem razvoju.
Informacije o placanju nisam stavila u oglas jer visina plate ovisi o kvalitetu/znanju kandidata utvrdjenog tokom intervjua (Svi “interesantni” aplikanti dati su tokom intervjua test)-- no u svakom slucaju plate primljeni bi svakako nasli vise nego zadovoljavajuce.
Opet, apelujem svima koji misle da mogu zadovoljiti u oglasu navedene potrebe ove firme da posalju CV.
Ko to nama ovdje pravi bostonsku čajanku …
Hajd da apliciram , pa da vidim sta ce da bude…bash me interesuje…
Ako se ovdje ne nadje sto se trazi nece se nigdje nac.
Medjutim najvaznija stvar, sta se to dobije americka radna viza (iole normalne firme ovo rade, a isto i fakulteti), ili radi od kuce, to treba pojasnjenje molio bi.
Zaboravi rec, mozes probat na posao.ba (ko ce se javit necu da razsmisljam al valja bit ozbiljan i profesionalan sto ovdje nazalost nije bio slucaj, nedostajale su kljucne cinjenice.
prijavite se jer nikada ne znate…al pazite na placanje. meni se jednom dogodilo sa su mi htjeli platiti, ali nije bilo nacina da pare dodju do nase neverland. istina to je bilo prije 4-5 godina, ali ipak pripazite
Ko je siguran u svoje znanje, prijaviće se a neće ismijavati ljude koji samo traže nekoga sa znanjem… i nemojte komentarisati o plaćanju prije nego što probate (pa naravno da je iznos plate tajna, to je tako u svim ozbiljnim privatnim firmama).
okvirno ovdje se ne zna o kojem je tacno poslu rijec. mozda traze nekog da im programiraju neke threading servere il tako neke slicne stvari.
za takvo nesto treba imat i znanja i strpljenja a i platu… tako da nebi dolazilo u obzir manje od 1500 $ mjesecno (po mom nekom misljenju = sve zavisi kakav je poso u pitanju)
… to su one bitne informacije
[quote=maher_]okvirno ovdje se ne zna o kojem je tacno poslu rijec. mozda traze nekog da im programiraju neke threading servere il tako neke slicne stvari.
za takvo nesto treba imat i znanja i strpljenja a i platu… tako da nebi dolazilo u obzir manje od 1500 $ mjesecno (po mom nekom misljenju = sve zavisi kakav je poso u pitanju)
… to su one bitne informacije[/quote]
bravo. Znanje sigurno postoji na podrucju BiH. Ayna cijenim to sto zelis svoje sunarodnjake ( barem bivse ) ukljuciti u posao i tako im naci priliku za zaradu. Nazalost dosta nas se u BiH opeklo na takvim poslovima. Firme iz USA itd jednostavno se ne zele patiti prebacivanjem novca i slicnim zafrkancijama. O preuzimanju projekta bez placanja da ne govorim.
Oglasnici postoje, samo svi ozbiljniji oglasnici poput posao.ba i hrvatskih slicnih portala traze sve informacije o poslodavcu. Naziv firme, uredi, kontakt osobu, registracijske brojeve, zahtjeve za aplikante itd… Budi detaljna i sigurno ce se javiti oni koji misle da mogu zadovoljiti potrebe tvoje firme.
Da se prikljucim maheru… nije isto programirati threading servere i neke sitnije php aplikacije.
Pozdrav
Ice
Threading servere?
[quote=maher_]okvirno ovdje se ne zna o kojem je tacno poslu rijec. mozda traze nekog da im programiraju neke threading servere il tako neke slicne stvari.
… to su one bitne informacije[/quote]
Ako obratiš pažnju, radilo bi se od kuće znači ne može se govoriti o mjesečnoj plati kad nemaš radno vrijeme… može se govoriti samo o programer-satu. Znači fino javiš se ljudima, kažeš “e znate moj sat je toliko, a taj zadatak mogu raditi za xy sati” i tako. Ako njima ili tebi ne odgovara - nikom ništa.
Lično bih volio da se više firmi javlja na ovaj forum sa ponudama za posao, mislim da kada vide reakcije u stilu “ja sam popio svu pamet svijeta, pojma vi nemate” neće se lako odlučiti na to, posebno ne da se blati ime firme po nekakvim forumima.
Mozda da se napravi podforum za posao, postavi reklama na prednju stranicu te tako stimulisu firme …
Hvala svima na javljanju. Mogu da dodam jos neke informacije prema vasim komentarima.
Placa: Trenutne radnike (u HR) placamo putem bankovnog transfera preko Reiffhaisen banke. Placa sama po sebi ovisi o nivou ekspertize (tj. za koju vrstu posla bi se odlucili da primimo odredjenog kandidata).
Radni odnos: Radi se iskljucivo o punovremenom radnom odnosu (40 sati sedmicno), mada spremni smo saslusati kandidate (npr. studente na zavrsnoj godini) koji bi neko vrijeme trazili da rade poluvremeno.
Opis posla: Originalno nismo dali, jer do nekle zainteresovani smo da cujemo sto razni kandidati su u stanju ponuditi… Zaposleni bi radio na programerskim projektima vezanim za automaciju i optimizaciju servera, te network manadzment, performance, sigurnost (security), sisteme (systems) i programerske projekte. Neki projekti su jednostavni, drugi su kompleksni, zavisi od kandidatovog nivoa ekspertize. Vise izvrsioca bi potencionalno bilo primljeno na pozicije raznih nivoa. Za specificne primjere, potrebno je da individualni kandidat nam se javi ili posalje CV.
Hm, vrli posjetitelj bi mudro upitao: a zbog cega je tesko navesti naziv firme ili dati kakav link na istu? Nadam se da NDA ne zabranjuje sirenje naziva firme (u koliko mozda nije CIA :)).
Ne zelim da sabotiram prijedlog, vec… ljudi bi htjeli znati da nije neka hava firma u pitanju.