Konqueror problem

instalirao sam ubuntu 8.04 na novi komp, i sve je OK, ali konqueror mi sere…

kad ga instaliram pomocu shell komande “sudo apt-get install konqueror” dobijem konqueror ali cini mi se da je kao neka starija verzija,… sklonem njega i idem u aplikacije -> Dodaj/odstrani programe,… tamo stavim kvakicu i pustim da se instalira, i to se i desi,… instalira se, pokrenem ga, izgleda nekako nov,… i novi skin,… aliiiii:

sta god hocu da otvorim ili kliknem (npr. HOME Button), nista se ne desava,…

dakle tu je a nije tu,…
opcije i slicno mogu podesavati,… ali jednostavno nece nista da otvara,… da nema ko kakvu ideju, sta bi to moglo biti, ili je mozda nekom ov vas poznat ovakav slucaj?

sudo apt-get install kde
sudo apt-get install kubuntu-desktop

[quote=nidla]sudo apt-get install kde
sudo apt-get install kubuntu-desktop[/quote]
jel mislis da moze do toga biti, ili znas sigurno?

jer na prvi nacin sto sam opisao, kad instaliram konqueror (sudo apt-get install konqueror) radi bez problema, i ne dodajem dodatno “kde” i “kubuntu-desktop” pakete!

i jedno i drugo je bio u pitanje “kfmclient”

uglavnom, problem je bio (i ostao) u profilima.

deinstalirao sam program, instalirao “konqueror” (koji je ustvari kfmclient) pomocu apt-get komande ponovo, i kreirao meni odgovarajuci profil…

Problem je ostao i dalje u “filebrowsing” profilu,… cim njega odaberem,… ili sa njim pozovem program,… zviz Error-Popup predoci :frowning:

ali, bitno je da sad ide (pa makar sa vlastitim profilom) :wink:

sve je dobro, kad se dobro svrsi :smiley:

A sta pise u Error Popupu? (mozda je relevantno za problem)

Meni se čini da si u prvom pokušaju instalirao Konqueror iz KDE3 a u drugom iz KDE4, ne znam koja je verzija KDE4 na repozitorijima Ubuntu 8.04, moguće da je neka beta. Osim toga, moguće je da je konfiguracija starog konquerora pravila neki problem novom.