Konvertiranje dokumenata u pdf?

Imam suse8.1, kako konvertirati neki txt dokument u pdf format?
To se radi sa editor Emacs koristeći Latex, treba kompilirati, procesirati sa dvips i ps2pdf.

Da li mi neko može sad ovo lijepo objasniti, ali ama baš sve, jer ne kužim pol %.

To pitanje sam ja postavio prije nekih godinu dana u opstoj diskusiji.
Koffice pretvara dokumente u pdf. Moras izabrati opciju : “Stampaj u datoteku” kao pdf. Znaci otvori npr. Kword, otkucaj par rijeci, te pritisni na “Print”. Kad se otvori novi prozor izaberi opciju koju sam gore naveo. Nazalost dokument nije formatiran kako treba, jer kako sam ja vidio, nemoguce je traziti za nekim dijelovima teksta. U najnovijoj Open Office verziji moguce je sad praviti potpuno formatirane datoteke u pdf

To sa EMACSom ti je hard way, a ascii text ti je lako putem programa a2ps pa onda ps2pdf, a moj ti je savjet da pogledas LyX program (na www.lyx.org) - to ti je odlican front-end za LaTeX, samo importujes txt file pa onda ides File->Export to PDF, i to je to. Mislim da bi SuSE morao imati lyx na svojim cdovima

To sa EMACSom ti je hard way, a ascii text ti je lako putem programa a2ps pa onda ps2pdf, a moj ti je savjet da pogledas LyX program (na www.lyx.org) - to ti je odlican front-end za LaTeX, samo importujes txt file pa onda ides File->Export to PDF, i to je to. Mislim da bi SuSE morao imati lyx na svojim cdovima

Isprobao sam lyx i jedini je do sada koji konvertuje u pdf kako treba tj. moguce je traziti rijeci u tekstu. Moguce je konvertovati u 3 razlicita pdf tipa. Ja sam koristio pdflatex i funkcionise