Kopete problemi

Prije nekih 15-ak dana Micro$oft je opet promijenio protokol za logiranje na MSN mrežu. Pogođeni su klijenti Kopete i navodno aMsn, dok Gaim nije. Za novu verziju Kopete korisnici Mandrake 10.1 i Mandriva 2005 trebaju samo da koriste MandrakeUpdate, dok korisnici Mandrake 10.0 mogu probati rpm sa svim potrebnim zakrpama koji se moze naci ovdje:
http://members.smartnet.ba/vedran/rpm/kopete/

Hm … kod mene logiranje kod aMsna radi - i cvs verzija i zadnja stabilna verzija, ali ne mogu slati i primati fajlove (a prije sam mogao).

kod mene kopete nece da se konektuje upravo iz tog razloga sto je msshit promjenio protokol, ali skinuo sam novu verziju aMSN i radi ko zmaj, nisam imao problema sa aMSN-om

i ja sam imao problema sa ovim …ali jednostavno downloadujete novu verziju kopete-a i sve bude uredu :slight_smile:

rip

Ma ja, to sam i rekao, znači ko može skinuti novu verziju neka skine, a ko ne može (zbog nekompatibilnosti KDEa) može probati ovu stariju + patch.

Evo novajlije. Jučer sam prvi put instalirao Linux, tj. prvi put se susreo sa tim OS-om, i još mnoge stvari su mi nejasne. Imam jako malo vremena, ionako svaki dan radim na servisu u firmi, kuća, problemi…

Isti belaj sa Kopete, skinuo sam patch, kako ga PRIMJENITI? Hvala.