Koristite koji distro i imate koliko godina?

Mandriva, prije toga Mandrake :wink: šalim se, koristio sam Red Hat i Suse, na serverima Suse, Debian i u zadnje vrijeme CentOS
god. 28

Ubuntu, i OpenSuSe 10.2(onako imam instaliranu)
29 godina, prvu linux distribuciju (mandrivu) instalirao prije godinu dana.

Da se i ja tuspasim:
26; nekad Red Hat, SuSE, sada slackware i gentoo.

PS.
Abs, jako originalan poll! :slight_smile:

(nekada davno racunare Orao, Amiga, Atari,) od prije godinu i pol Mandriva 2006, SuSe 10, 10.1, sad sam jako zadovoljan sa openSuSe 10.2 imam 34 godine :smiley:

Ubuntu ( magicni ), PClinuxOS, prije MAndriva2007
Godina: 28

Gentoo, 26. Imam i jednog debiana :slight_smile:

<— 22, M, Debian Sarge 3.1 na Fluxbox-u, nekad Ratpoison (uskoro Ubuntu)

Prije: Ubuntu 5.10 (Bilo mi premalo softvera :) )
   Nekad davno: Red Hat 6, moja prva distro...

Ne brojim one razne fuš distribucije tipa MEPIS koje su bile po pola 
   dana na mom računaru

26 god., openSUSE 10.1 trenutno, danas (aBd) nabacujem openSUSE 10.2

(a ne smijem ni napisati koje sve distribucije prosle mojim kompjuterom :))

ma bilo je svega knoppixa pclinuxos rh 9.0 itd to ne brojim, i takođe je bilo uporedo više distro istovremeno na hdd-u… however historijat izgleda otprilike ovako:

bhld 1.0
suse 9.0
mandrake 10.0 10.1
ubuntu & kubuntu 4.10 5.04 5.10 6.06 6.10 # tu negdje, bilo je i jedna duža etapa slacka
sada, naravno (k)ubuntu 7.04

mada je kod mene “multi boot linux” mašina najviše koristim ubuntu (ili što Adis reče: “on mene koristi”)

jah '82 godište (24 i 1/2 yrs)… na serveru (kućnom hehe) koristim ubuntu (samba ftp mysql itd)

za kraj lol

“We are ubuntu, you will be assimilated. Ressistance is futile.”

da se tuspasim :stuck_out_tongue:
nijedan trenutno na desktopu ali na serverima RHEL 4 :wink:
21

Trenutno Mandriva 2007, probala sam razne.
Slack mi je prva ljubav, ali mi se cini da mu nekako nisam dorasla, iako mi je 27 godina :slight_smile:

I da, jako ne volim Suse.

Mene ta cinjenica da sa Slackware-a idem na Fedoru nije mi jasna. Brine me wtf se desava al et. U zadnja dva dana gentoo, isto nesto, nije bas furka za mene, iako je nevjerovatno zanimljiv, slackware … nesto mi je posto stvarno “too staled”

I sad Fedora mi nevjerovaton sjeda, bio sam RedHat-ac, al neznam jednostavno mi sjeda … ljudi stvarno ja … mislim da je sad vrijeme da dozivim krizu svijesti :slight_smile:

@Sanel, :wink:

trenutno suse 10.0, 10.2 i SLES 9, ali sam prob’o (na kratko) i par drugih distroa.
sto se tice godina - dovoljno je da kazem da sam (od svih upisanih) daleko najstariji pa me nekako sramota
:slight_smile:

Godine: 22
Desktop: Gentoo
Server: Gentoo, Debian

Prije sam imao daleko više vremena za testiranje pa sam probao gotovo sve ‘popularnije’ Linux distribucije.

Je li iko probao Ututo?

Dobro je prepravio sam se, eto me nazad na slacku :slight_smile:

Prosla bolest.

emerge sta :smiley: citao sam dokumente za instalaciju, zanimljivo stivo :smiley:

Cekaj dok probas.I meni su pricali da je Dervis i smrt zanimljivo dok nisam poceo citati.Dosao sam do 2. stranice :smiley:

@gomez: Ja sam probao Ulteo ako na njega mislis?

distribucije: RH 6.x,RHEL 4,moj embedded (bazira na debianu) distro,slack,dsl,midori,puppy
godina:31

http://en.wikipedia.org/wiki/Ututo: “Ututo is one of the few distributions of GNU/Linux that is endorsed by the Free Software Foundation [1]. The founder of the GNU project, Richard Stallman endorses Ututo almost exclusively and uses it on his computer.”

:smiley: