Kppp problemi sa konekcijom

eh ovako
imam problema kad hocu da se konektujem na internet preko Slackware 9.1 al samo kad to radim preko mog providera tj. inet u Tuzli
naime kada se probam konektovat preko bihneta onda sve radi normalno, ali kad probam preko ineta dobijem sljedeci error

Jan 4 14:56:40 lost pppd[4827]: Cannot determine ethernet address for proxy ARP
ako ko zna zamolio bi vas da mi pomognete…
tnx

Hm… ako se greška javlja samo na tvom provajderu, mislim da će ti najviše pomoći njihova teh. podrška.

Ne znam u cemu bi mogla biti greska. Pogledaj na howto podesavanje kppp/a. Mozda si pogresio u nekom od koraka… Upozorenje> Tekst je jako star i nebi mu skodila nova verzija…

+ministry+ +audi+ +pong+ +ministry+ +jump+ +ministry+

Hehehehhe, na provideru nema greske ja se spajam evo godinama i sve radi uredno.

Nego l1nx nesto je do tebe, pogledaj kako si iskonfiguriso taj kppp a ako zapne posalji mail na: trip0d@inet.ba , posto je on valjda zauzet pa nemoze citat forum on ti moze pomoc oko toga, a da sam ja u Tz rado bih ti izaso u susret.

cya

pregledo sam kppp evo malo prije i kolko ja vidim sve je OK a i mirza “crazy_m” je bio i on je gledo i nije mogo skontat u cemu je problem, jer moze preko bihneta a nece preko ineeta da se konektuje :stuck_out_tongue:

hvala maher-u poslat cu ja mail tripodu, pa ako bude on sta znao, a trebo bi jer on tamo sljaka po cijeli dan :smiley:

tnx svima