Kubuntu i ati driver

Imam kubuntu 8.10 x64, kernel 2.6.27-11 i desava se sledece:

Svakih malo vremena (pogotovo ako cackam po video playerima) padne mi driver od graficke (skontam po efektima - nema ih). Graficka je ati HD 3200 (laptop), kad restartujem racunar onda je sve ok. Ali cesto se desava da padne pa me zanima zna li neko razlog? Driveri su sa ati stranice odgovarajuci.

jesi li probao onaj ati driver iz “kubuntu restricted managera”?

Ne mogu ga ukljuciiti. Kad kliknem na “activate”, samo potamne ona polja od wireles kartice i graficke, gdje se ukjljucuju. I poslije samo mogu stisnuti close. Konektovan sam na net. Da li mozda prvo moram ovaj driver uninstalirati sto trenutno koristim? I kako to radim?

[quote=boby]Imam kubuntu 8.10 x64, kernel 2.6.27-11 i desava se sledece:

Svakih malo vremena (pogotovo ako cackam po video playerima) padne mi driver od graficke (skontam po efektima - nema ih). Graficka je ati HD 3200 (laptop), kad restartujem racunar onda je sve ok. Ali cesto se desava da padne pa me zanima zna li neko razlog? Driveri su sa ati stranice odgovarajuci.[/quote]
Mislim da ti ne padne driver od grafičke nego compiz :slight_smile: što ne mora značiti da je driver loš.

[quote=vedran][quote=boby]Imam kubuntu 8.10 x64, kernel 2.6.27-11 i desava se sledece:

Svakih malo vremena (pogotovo ako cackam po video playerima) padne mi driver od graficke (skontam po efektima - nema ih). Graficka je ati HD 3200 (laptop), kad restartujem racunar onda je sve ok. Ali cesto se desava da padne pa me zanima zna li neko razlog? Driveri su sa ati stranice odgovarajuci.[/quote]
Mislim da ti ne padne driver od grafičke nego compiz :slight_smile: što ne mora značiti da je driver loš.[/quote]
Mislim da je bas driver jer osim efekata kad ukljucim cedegu da testira video, 3D akceleracija i Open GL su “failed”

On radi download u backgroundu, sačekaj da odradi svoje. Valjda je bug to što u progress baru ne prikazuje status…

možeš uraditi ls -lh /var/cache/apt/archives/partial/ i pratiti dok ne bude prazan taj dir, sve dok imaš neki .deb fajl, to znači da ga apt još uvijek skida…

thx…probacu