Kubuntu: "No Screen Found", ATI x1250 (bilo: Problem na Kubuntu)

Instalirao sam Kubuntu pomocu alternate install CD-a.Instalacija je prosla dobro ali kad pokrenem Kubuntu dobijem slijedece poruke
Fatal Server Error
No Screen Found , XIO:fatal IO error 104 (Connetion reset by peer)
I jos jednu
Micronode bcn43xx_micronode5.fw
Ima li neko rješenje ?

Koja ti je grafička? U konzoli ukucaj:

pa izaberi drajver u zavisnosti od grafike. Ako je nvidia onda nv, ako je ati onda ati. Ako opet ne bude radilo izaberi vesa. Ili ako ti je lakše:

pa zamjeniš:

Section "Device" Identifier "nVidia Corporation G72M [Quadro NVS 110M/GeForce Go 7300]" Driver "nv" #ovdje stavi driver
Ovo bcm43xx ćeš riješiti tako što ideš u System/Administration/Restricted Drivers Manager pa čekiraš da koristi Broadcom driver. Ako ovo ne bude uspjelo probaj sa ndiswrapper-om.

Ndiswrapper
"Micronode bcm43xx_micronode5.fw" ustvari sistem bezuspješno pokušava da učita driver za Broadcom wireless karticu. I kod mene na laptopu je ista situacija. Ovo ćeš riješiti tako što ćeš mu zabranit da učitava ovaj driver sa:

sudo su echo bcm43xx >> /etc/modprobe.d/blacklist
Pa onda:

Učitaš windows driver: (Dobiješ ga na CD-u s kompom)

sudo ndiswrapper -i bcmwl5.inf sudo modprobe ndiswrapper
Da ti se učitava automatski pri boot-u:

sudo su cp /etc/modules /etc/modules_backup echo ndiswrapper >> /etc/modules

Graficka na laptopu je Ati X1250
Uradio sam navedeno , ali ništa , opet daje istu poruku , fatal error , no screen found.
Posotji li još neko rješenje ?

Probaj da stavi radeon drajver, da ti pise ovako u xorg.conf:

pa resetuješ komp

a ako ni ovo ne radi, probaj ovo:

pa onda:

opet reset, pa proba.

Uradio sam to sa radeon ali ništa opet , a kod fglrx mi izbaci da ne moze naci paket , vjerovatno zato jer nisam na internetu

Sad kad si postavio “radeon” driver:

sudo modprobe -i radeon startx
Ako ovo ne uspije skini sa drugim kompom sa kojim imas net, i prebacis na Gutsy[url]http://ge.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/restricted/l/linux-restricted-modules-2.6.22/xorg-driver-fglrx_7.1.0-8.37.6+2.6.22.4-14.9_i386.deb[/ur]
Odeš u direktorijum gdje ti je fajl pa:

Driver "fglrx"
Restart
Sačekaj nekog mudrijeg od mene, ja neznam više šta bih predložio. Malo proguglaj, možda naleti nešto.

haj ovo ponovi:

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg # i uzmi “no autodetect” pa odaberi VESA i rezoluciju <= 1024x768

pa kucaj startx… ne mogu ba da vjerujem da vesa nece da radi…

ps:
ima još neki fbdev driver nešto “ko” vesa…

pps:
možda da ideš i sa sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Halo ba kakve su vam to teme “Problem na kubuntu” “Problem na ubuntu”… promijenio sam temu.

[quote=nidla]haj ovo ponovi:

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg # i uzmi “no autodetect” pa odaberi VESA i rezoluciju <= 1024x768

pa kucaj startx… ne mogu ba da vjerujem da vesa nece da radi…

ps:
ima još neki fbdev driver nešto “ko” vesa…

pps:
možda da ideš i sa sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg[/quote]
Probao sam i ovo i opet ništa
Evo šta izbacuje
VESA(0): No matchin modes
Screen found , but none have a usable configuration
Fatal server error
No screens found
:XIO:fatal IO error 104 (Connetion reset by peer)
Ne znam , ocitno nista ne pomaze
btw. Verzija je 64bit
Zaboravio sam da napomenem da mi izbacuje i onaj MP BIOS Bug , ima li to veze sa ovim ?