Kupujem slabiji kompjuter

Kupujem za prijatelja kompjuter koji mu treba iskljucivo da pise seminarske na njemu, dakle win+word da radi :smiley:
Ako ima neko u Sarajevu da ponudi takvo sto, neka mi se javi na aganovic@gmail.com.

hm… a lin + openoffice :stuck_out_tongue:

to moze posluziti za slabije racunare :wink:

Pozdrav

Ice

[quote=IceBreaker]hm… a lin + openoffice :stuck_out_tongue:
to moze posluziti za slabije racunare ;)[/quote]
ma jok, necu da me neko pamti po tome :smiley:
nego, pokusala sam koristit OO.org, pa sam imala belaja, npr. nisam mogla uhvatiti tabelu za kraj i resize, jos nekih detalja je bilo ne sjecam se.
a jos ako ne uzme stampac… ma et, da ne duljim. linux & OO ne :oops:
(cekam flejm :lol: )

Re: kupujem slabiji kompjuter

news.bihnet.ba #ovo je sastavljeno, znači nije news.bih.net.ba!

bih.misc.oglasi.hardware

ps:
ako ovdje ne nađeš, nećeš nigdje lol

Kloiko bi love dao taj potencijalni kupac za neku “prosjecnu” masinu?

Ma za lin+openoffice ti treba 6 puta jaca masina nego za win+word …

Ovisi za koju distribuciju…

Vjeruj mi ne ovisi :slight_smile: Open Office org je najsporiji program koji sam ikad koristio …

mozda za jedno 150KM.

OpenOffice nije jedini uredski paket…

Nisam baš previše upoznat sa cijenama polovnog hardwera ali da s nadovežem na ovu temu (nadam se da neću smetati).

Ima komsija tu neke polovne pII koje je pokupio sa nekog faxa u tz zelio bi to da rijesi koliko to vrijedi bez monitora su a ja bi to kupio za neko testno polje :slight_smile:

Inace kakve se masine mogu uzeti za oko 100km monitori me ne interesuju :slight_smile: Ima ovdje i tuzlaka pa eto …

znam znam, ali… ne bih da objasnjavam situaciju… ljenost… nuzda… nema tu bas mjesta za linux. (nazalost)

Jeste ali ostali paketi pruzaju otprilike 40% funkcionalnosti MS Officea na ekvivalentnoj masini …

Šta ćeš, ljudi ne shvataju Linux ozbiljno…

A kako ljudi uglavnom ne koriste ni 10%, to je sasvim dovoljno :wink:

A kako ljudi uglavnom ne koriste ni 10%, to je sasvim dovoljno ;)[/quote]
OT!
ali ako tih 40% pokriva onaj dio koji se ne koristi, samim tim i 10%, onda dzaba sve :roll:

80 : 20 pravilo… 80% korisnika koristi samo 20% funcionalnosti programa… :wink:

Pozdrav

Ice

Koliko mogu primijetiti 80% ljudi od čitavog MS Office koriste samo Word i to samo tri opcije: Bold, Italic i Center. Eventualno poneko skonta kako se tabele prave ili ubacuju brojevi stranica.

Što se mene tiče, onih preostalih 20% neka ostanu na MS Officu :wink:

Tako ti je uvijek, kupe licenciran softver i onda koriste sam 30-60 % programskih prednosti a ostalo nikad u životu ne počačkaju :smiley:

hahah EMX… ko kupuje licenciran software :wink: hahaha… al me nasmija… uostalom - sve ostale funkcije su barem po meni napredne funkcije. tabele bas i nisu napredne, ali sve ostalo tipa automatsko pravljenje sadrzaja indexa itd itd je napredno… nego… hanumice kupil ti taj racunar?

Pozdrav

Ice