pozdrav.
Zanima me gdje mogu upisati kurs o osnovama linuxa, ili bilo kakav kurs vezan za linux, naravno za početnika.
hvala.
pozdrav.
Zanima me gdje mogu upisati kurs o osnovama linuxa, ili bilo kakav kurs vezan za linux, naravno za početnika.
hvala.
Pitaj nekoga sa ETF-a, oni organizuju kurseve (bice ovog ljeta), samo treba saznati da li je za sve studente. Ako sta saznas javi, a i ja cu
i ja cu!!! muzevira , hocemo li zajedno??
jo sis
jasta cemo!
nego jesi li odustala od Ubuntua
nisam:) neka jos malo,pa ako nista ne naleti,razmislit cu o SuSE.
Nema jos uvijek datuma za ljeto
nije ubuntu loš (problem su winmodemi)
Najbolji način da ostaneš u kontaktu sa datumima je da se registruješ putem stranice. Tako ćeš dobijati na mail obavještenja o terminima. Što se tiče trenutne situacije, kursevi su upravo počeli tako da sumnjam da će idući kurs početi prije jeseni. Kursevi inače počinju kada se sastavi grupa od barem 12 ljudi, a nismo u mogućnosti organizovati istovremeno dvije grupe. Osim toga, većini ljudi ljeto ne odgovara zbog odmora i sl. a onda u septembru kreću ispiti, tako da očekujem realno da kurs počne u oktobru ili novembru.
aldine, meni je ubuntu drag, a bas imam volju da ostanem tu gdje jesam,ali kako sada stvari stoje,ako hitno ne nadjem nekoga da mi pomogne uzivo,nemam sta tu raditi…ne mogu biti bez interneta,a sto muzevira tamo rece,ne mogu uvjek reboot,pa u windows pa snimi…
mislis li da ce i sa Suse biti isti problem??
ako je tako onda najbolje da se ne saltam,nego da mi neki iskusni linuxas rijesi prblem…
vidje li ti KDE, možda će ti se više svidjeti od GNOME-a
mislim da vrijedi pokušati sa SuSE-om, jer na njemu dođu driveri za smlink modeme, ako bude to to, riješila si pitanje interneta (pokušaj naći 9.2 ili 9.3, a ako ne onda 10.0)
ako si u SA, možeš donijeti laptop na ULK sastanak, neko bi ti mogao probati da naštima taj modem
ps:
šta imaš na laptopu od optike, jel DVD ili CD?
Jeste li razmisljali mozda o orgaizaciji kursa tipa fast track ?
Mozda to ne bi bilo lose za one koji “imaju” nekog pojma o linuxu, osnovama itd. a u isto vrijeme zelie da zavrse kurs.
Pozdrav,
ovako:
-pogledala KDE,ali ne vidim razlog zasto bi mi se svidjeo vise od GNOME? imas li ti neki (razlog)?
-ne bih sada to,radije bih rijesila problem sa modemom:)
ako ne bude pomoci,onda SUSE 10.o
-imam DVD
mislim na neki razlog,bolji od onoga" bolji je za pocetnike"
,jel onda moguce imati ubuntu/KDE?
Moguće, zove se Kubuntu. Mada nema prevelike razlike između KDE i Gnome. Svejedno ćeš se morati navići na novi izgled, nove nazive i nove lokacije nekih stvari koje su ti bile poznate dok si koristila Windows. Moja ti je preporuka ostani na Ubuntu-u a ako baš hoćeš Kubuntu možeš ga naručiti na http://www.kubuntu.org/ ili pitati nekoga da ti snimi.
Imam ja, ako ti treba da ti snimim i donesem ili da ti pošaljem na kućnu adresu (verzija 5.10).
ako je svejedno,onda sada ostajem na GNOME.
nekad kad mi dosadi,rado cu se obratiti Emx-u za kopiju,ali sad ne. Hvala ipak;)
[quote=irma]mislim na neki razlog,bolji od onoga" bolji je za pocetnike"
,jel onda moguce imati ubuntu/KDE?[/quote]
helem nejse, nadoći ćeš na oba…
imal ko kakav eBook o linuxu za pocetnike ili sl…