Kurs u Gimnaziji

Još da im spomeneme aktivnosti Alana Coxa ili Marcelo Tosattia??? :lol: 8)

[quote]A sta vole gimnazijalke?
Mislim da je to zaista bitnije pitanje, pa da apsolviramo i tu temu :lol:[/quote]

Eh i ja smatram da je ovo primarno pitanje… Nazvat ću te da se lijepo dogovorino oko tih stvari…

Eh izvini, nisam te dobro shvatio. Imaš izbor da na 32 MB mašine instaliraš Linux ili Windows (vjerovatno 98 ili tako nešto). Ja mislim da tu kudikamo bolje izgleda Linux. Ima fantastičnih IceWM tema, a imaš i Fluxbox, Enlightement itd. Nije mi jasno zašto bi neko stekao lošu sliku o Linuxu koji uspijeva bolje izgledati na istoj mašini od Windowsa.

Ja dijelim tvoje mišljenje… Međutim, radi se o okorjelim winblows korisnicima koji ne vide prst pred okom a kamali da se zadovolje nekom od tema iz IceWM… Mislim da Enlightenment mnogo bolje izgleda a fluxbox ubija… 8) Ma u svakom slučaju pokrenut ćemo nešto pa makar sami prisustvovali tim aktivnostima ( :wink: 8) )…

p.s.

Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti želim sretan bajram. Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Mislim da IceWM nije rjesenje ovog naseg problema. Windows XP korisnici koji Linuxu nisu nikada ni primirisali, ocekuju nesto graficki napucano sto im IceWM zasigurno nece pruziti. Pa kada bolje razgledamo situaciju ni openbox i fluxbox nisu neko zadovoljavajuće rješenje, tako da sam ipak odlucio instalirati KDE i GNOME. Nazalost ne mogu puno ocekivati al sta je tu je. Ako nista izgled ce ih zainteresovat da to probaju kod kuce sto ces ih u daljem radu sa Linuxom povesti stazama beskrajnih mogućnosti :wink: .

A ako im kažeš da su računari vrlo stari i da na njima ne bi radio WinXP nikako?

Oni znaju da su racunari stari i da Windows XP na njima ne moze nikako raditi ali zato Linux moze. Mislim da ce se to predavanje uspjesno zavrsiti. Oni koji su zeljni da zaista nauce nesto novo oni ce uzeti kopiju i instalirati je na svoj racunar kod kuce na kojem ce Linux furati bez ikakvih problema, a ovi laici koji se drže samo igara i misle da su time pokupili svu pamet svijeta ce vjerovatno i dalje ostati nezainteresovani. To je uostalom njihov problem i njihova odluka. Ja cu dati sve od sebe da ih upoznam sa mogucnostima Linuxa i njegovim prednostima u odnosu na MS Windows.

am javi se dexteru radi dogovora…