Kurs Unix/Linux-a

Interesuje me jedno aktuelno pitanje vezano za ucenje Linux-a.
Dali postoji mogucnost ucenja Linuxa u Sarajevu od clanova udrezenja, u sklopu UG-a ?
Ovi neki kursevi koji su postojali, totalno su ne redovni, i nikada interesante ne obavjestavaju o eventualnom pocetku kursa.
Interesujem se za Linux i mislim da bi pokretanje kursa negdje u Centru grada bio dobar potez za sirenje znanja o Linux-u.

Postoji kurs UNIX-a na Cisco Networking Academy u Sarajevu koji treba da počne negdje krajem avgusta ali je problem što je to dosta skupo, 1045 KM, može se platiti u tri rate i slično. Možda ti je najbolje da se raspitaš na www.cced.ba, tamo imaš broj telefona pa ih nazovi ako te interesuje.

Pozdrav Harune!
LUG je organizovao kurseve tokom 2003. godine u prostorima CSI Ilidza. Od negdje januara 2004. ti kursevi su prekinuti iz niza razloga u koje sad ne zelim da ulazim. Mi smo u konstantnoj potrazi za novim aranzmanima i mogu reci sa 100% sigurnoscu da ce kursevi ponovo biti pokrenuti vec u septembru ili oktobru, negdje u centralnim dijelovima Sarajeva. Promotivna kampanja samo sto nije pocela.

Izvinjavam se u ime ULK zbog blage dezinformacije koju trenutno predstavlja nasa stranica, jer odrzavanje sajta takodje predstavlja jednu od obaveza - bez obzira kako malu - a vrijeme nas kao pojedinaca koji povrh ULK imaju i drugih obaveza je ograniceno.

Drago mi je na vasim odgovorima, i uistinu mi je stalo da kursevi Linux-a zazive u Sarajevu i naravno u cijeloj BiH.
Nadam se da cemo uskoro da vidimo, ciklus kurseva od historije preko administriranja do security-a, naravno Linux-a.
Zahvaljujem se na informaciji o UNIX-u u skolopu ccde.acad. ali na zalost tamo UNIX vec dugo ne polazi, vjerovatno je cijena problem.
Ja imam jos 2-3 prijatelja koji su veoma zainteresovani za kurseve, tako da znate da imate haman pa pola grupe.
Molim Vas da nas obavijestite putem Web-a o pocetku, bicemo pocastvovani. :slight_smile:

Ovakva je situacija na cced, trenutno ima četvoro prijavljenih a da bi grupa startala, potrebno je 6 prijavljenih. Ne znam šta je problem, vjerovatno cijena, ali je prednost što se može raditi certifikacija (ne znam jel nekome ovo bitno, ali može poslužiti prilikom zapošljavanja).
BTW, ne radim za CCED niti im radim besplatnu reklamu. Fazon je što sam i ja jedan od prijavljenih pa mi je cilj da to što prije krene. :smiley: