Kursevi počinju... da li ste se prijavili :)

Ako niste znali, iduća tura kurseva Linuxa počinje na ETFu 10. oktobra. Znači za samo 21 dan! 4. oktobra je zakazan dogovor oko određivanja termina kurseva i drugih detalja. Svi zainteresovani su dobrodošli.

http://kursevi.linux.org.ba

Na linku iznad imate web formular za prijavu na kurs, mada ovaj formular nije obavezno popuniti.

:D:D:D

OpenOffice 300KM…

Sada vidim ponovo ono za LPI 101 certifikat, pa me zanima kako se on moze dobiti? Gdje se treba polagati i koliko kosta?

Kad sam vidio cijenu za OpenOffice, zaboravio sam pitati za to…

fakat… ko dobije lovu … instruktori?

Pozdrav

Ice

[quote]fakat… ko dobije lovu … instruktori?

Pozdrav

Ice[/quote]

Ali mislim, hajde 300KM za Administraciju linux sistema. Ali za OpenOffice istu cijenu…Ko ju je stavljao definitivno nije razmisljao.

Jeftino !
Treba znati da je mapa (napisana u OO) prvo sto poslodavac od tebe dobije u ruke, a radi se i o tako raznovrsnom programu da se isplati u svakom slučaju.

Na Mašinskom fakultetu (nisam siguran za cijenu).

Koliko bi ti platio za taj kurs? Tražio sam po netu cijene komercijalnih kurseva MS Office i ovo je jedino što sam uspio naći:
http://www.sus.ba/kursevi.htm
http://www.google.com/search?hl=en&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&c2coff=1&q=cijena+site%3Aprofuturo.ba

Ako nađeš još nešto, slobodno pošalji da uporedimo. Imaj u vidu trajanje kurseva, da mnoge kurseve računara koji koštaju reda 20 ili 30 KM finansiraju ustvari donatorske organizacije (cijena je čisto simbolična), kao i da je instruktorima u biti svejedno da li pričaju o administraciji sistema ili o OpenOfficu :slight_smile: Naravno otvoreni smo za dogovor ako neka organizacija ili firma želi obučiti veću grupu radnika, posebno ako mogu sami obezbijediti učionicu cijena može biti nekoliko puta niža.

Pa ne znam baš, nekako mi više leži administracija od boldanog teksta i pivot tabela :lol:

Koliko bi ti platio za taj kurs? Tražio sam po netu cijene komercijalnih kurseva MS Office i ovo je jedino što sam uspio naći:
http://www.sus.ba/kursevi.htm
http://www.google.com/search?hl=en&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&c2coff=1&q=cijena+site%3Aprofuturo.ba

Ako nađeš još nešto, slobodno pošalji da uporedimo. Imaj u vidu trajanje kurseva, da mnoge kurseve računara koji koštaju reda 20 ili 30 KM finansiraju ustvari donatorske organizacije (cijena je čisto simbolična), kao i da je instruktorima u biti svejedno da li pričaju o administraciji sistema ili o OpenOfficu :slight_smile: Naravno otvoreni smo za dogovor ako neka organizacija ili firma želi obučiti veću grupu radnika, posebno ako mogu sami obezbijediti učionicu cijena može biti nekoliko puta niža.[/quote]

Ali kada uporedis sa cijenom kursa za Administraciju…dignite onda cijenu kursa za Administraciju. Malo je nerealno da ta dva kursa imaju istu cijenu…

slazem se… jeli isti fazon podici VPN server ili nacrtati pivot tabelu :stuck_out_tongue:

Pozdrav

Ice

Sad tek vidjeh ovu poruku… Možeš polagati u CCED, 100$ ako plaćaš preko vue.com (testing centar). Ako plaćaš preko CCED cijena se uvećava za 20% (porez). Ako ti trebaju neke informacije, piši na cced@cced.ba

Negdje na forumu imaš informacije šta trebaš učiti za 101.

P.S. Ne radim u CCED, nego sam im svojevremeno slala mail, pa su mi poslali ove infos.

Koliko ima smisla dizati cijenu kursa dvije sedmice prije početka :smiley: a OOo fakat ne možemo spustiti, nerealno je, neće nam dati na ETFu da držimo tako jeftin kurs (i ovo su jedva progutali).

Ko predaje kurs za OpenOffice, tačnije Calc ?