Lagana distribucija za stare računare

Pa i koristim Tiny Vedrane :slight_smile: Spakovana je na 14 disketa , bazira na slack 4.0 .Medjutim kao sto sam vidio fali vim koji mi je stvarno potreban. Sada ga moram kako tako instalirati.

swapon /dev/koju_hoces_particiju
i stavis to negdje da se pokrece prilikom boota …

Pa na starije racunare moze i salck 9.1 , sto da ne. Samo zakompajlirate noviji kernel.
Mozete vidit i slackware live distro “slax” i on je lijepo napravljen …
Ja imam u kuci Slack 10.0 na 233MHz P II i radi fino. Licno sam probao Slackware 7.1 il 7.2 ne sjecam se najbolje prije par godina na 133MHz P I i radio je fino sa KDE-om…

Jah

[quote]
swapon /dev/koju_hoces_particiju
i stavis to negdje da se pokrece prilikom boota …[/quote]
Da, to je rješenje. Upravo je krenula instalacija. Šteta što je to samo dokumentarisano na orginalnim Slack. stranicama. Na TINY stranicama samo piše da pratiš naredbe sa monitora što nažalost nije dovoljno.
Nisam nikada koristio ELVIS kao editora ali sam negdje čitao da je vim-u jako sličan.
Hvala testni_hamo
:wink:

Ma ustvari elvis se u tinylinuxu ako se ne varam odaziva i na ime “vi” :)) … uglavnom na danasnjim unixoidima … ukucas “vi” i nesto ce sigurno biti :wink:
Nema na cemu.

Btw. kod mene na gore spomenutom laptopu sada je instaliran slackware 9.1 sa starim X-om (ne dolazi uz njega) … i koristim ga kao X terminal za “veliki” kompjuter. Malo duze se dize, ali fino radi. Mrezna je 10 Mbita …

[quote]swapon /dev/koju_hoces_particiju
i stavis to negdje da se pokrece prilikom boota …[/quote]
Ovo se da jos jednostavnije rijesiti unosom swap-a u /etc/fstab . Sada ga automatski ukljucuje i nakon shutdowna isljucije. :slight_smile:

pametno :wink: