Lame mp3 encoder problem

Pozdrav! Korisnik sam suse 10.1 distribucije i relativno sam početnik sa linux sustavom. Pošto suse ne podržava
nikakav mp3 encoder, skinuo sam lame…otvorio sam sve file-ove u terminalu, ukucao naredbe: ./configure, make i make install-kod zadnje mi je javilo error, neznam zašto, sve sam radio po uputama, nakon toga primjećujem da se linuxi sporije dižu nego prije…molim vas da mi kažete kako da ispravno instaliram lame encoder i kako da uopće maknem ovo što sam zasro, to me najviše interesira, kako deinstalirati ili maknuti ovo neuspjelo smeče koje sam započeo
HVALA

su
password
cd /privuci taj tvoj /direktorij/lame/u terminal/
make uninstall

Ako nisi nista radio kao root, nema se šta deinstalirati.
Nema šanse da sistem radi sporije nakon (ne)uspjele instalacije lame-a. Linux nije windows da radi sporije nakon par instaliranih aplikacija (za linux ni par hiljada instaliranih programa ne predstavlja nikakav problem). Međutim, autosugestija je moćna stvar…

Sav multimedijalni softver za SuSE može se naći na:
http://packman.links2linux.org/

e ovako, zaboravio sam još jednu važnu stvar reći, prije pokušaja instaliranja lame-a, imao sam podešeno da automatski ulazim u desktop okruženje, tj. autologin, i dalje imam tako podešeno, no sada me svaki puta traži da unosim username i password…prije se to nije dešavalo…i kako sam već rekao, duže treba kompu da se boota, siguran sam…

Niđe veze… “popravljao sam veš mašinu i bojler je prestao da radi! a ni mikrovalna nije čemu…”