Lan kartica nije prepoznata?

E ovako,probala sam slax na desktop racunaru na kome imam integriranu ethernet atheros karticu i ne mogu da konfigurisem internet.Naime,kad sve otkucam i spasim i idem na pppoe-start nista se ne desava nego bude ono …timeout!
Kada kucam u konzoli “ifconfig eth0” ili neki dr br osim 0 izbaci mi ovo : “error fetching interface information:device not found”.
Mislim da je ovo do mrezne.Zna li iko kako rijesiti ovo da mogu na net?Ovaj slax mi se sve vise svidja a brz je ko munja!!!:-))

as root: lspci

pa posalji output

Evo odgovora na lspci:

00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge
00:02.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (ext gfx port 0)
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 2)
00:11.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 SATA Controller [IDE mode]
00:12.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
00:12.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
00:12.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 3a)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB700/SB800 LPC host controller
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
00:14.5 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI2 Controller
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 9600 GSO (rev a2)
02:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. L1 Gigabit Ethernet Adapter (rev b0)
03:06.0 Multimedia audio controller: Ensoniq ES1371 [AudioPCI-97] (rev 08)

Vidim na listi je e sta sad?

:roll:

dmesg|grep eth

Na ovo kaze ovo:

Driver ‘st’ needs updating - please use bus_type methods
Driver ‘sd’ needs updating - please use bus_type methods
Driver ‘sr’ needs updating - please use bus_type methods

Sta sada??Najbolje je da ja sebi uzmem neku obicnu pci mreznu jer ova me stalno zeza i u windowsu!!Smece totalno!Nedavno rusila i instalirala windows i nakon fresh inst. podizem i samo zamrzne windows i skontam da je do nje.Iskljucim je u biosu i sve ok,ukljucim a on smrzne.Tek kad sam ocistila cmos uredu je bilo:-(!!

ovo za eth na dmesg nema veze sa mreznom, koliko vidim, nije podrzana u kernelu ili driver nije odgovarajuci

vezano za isti model, nasao sam par slicnih problema, nadam se da ce biti od pomoci:

http://javier.rodriguez.org.mx/index.php/2007/07/20/attansic-l1-gigabit-ethernet-driver-for-debian

http://forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=12763

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=770173

Ako zaglavis negde na navedenim koracima, javi :slight_smile:

b.t.w.
testiraj jedno po jedno resenje, please nemoj kombinovati, cisto da znas (znamo :slight_smile: ) gdje bi mogla biti greska

Ma ovo je spansko selo za mene:-).Probala sam ovo drugo,cinilo mi se lako ali nece.Sto se tice ovog tar.gz fajla sa njim tj uputama preko njega mi se nakon onoga “make install” desi ovo:

root@slax:~/Desktop/l1-linux-v1.2.40.0/src# make install
make -C /lib/modules/2.6.27.8/build SUBDIRS=/root/Desktop/l1-linux-v1.2.40.0/src modules
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-2.6.27.8’

WARNING: Symbol version dump /usr/src/linux-2.6.27.8/Module.symvers
is missing; modules will have no dependencies and modversions.

scripts/Makefile.build:46: *** CFLAGS was changed in “/root/Desktop/l1-linux-v1.2.40.0/src/Makefile”. Fix it to use EXTRA_CFLAGS. Stop.
make[1]: *** [module/root/Desktop/l1-linux-v1.2.40.0/src] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.27.8’
make: *** [default] Error 2

Ma bolje je da se ne mucim!Nisam znala da je ovako komplikovano!!Hebes ovo ako cu se namuciti.Probala sam i ono sa lzm driverom ali nakon kucanja "userlivemod l1-linux.lzm"
kaze mi da je command unknown!!!

Necu dalje da idem zivcira me.Radije cu kupiti neku stariju mreznu koju ce bar prepoznati jer svakako s ovom imam problema!!

Hvala svakako!Pozz