lAN - Samba

LinuxMandrake9.0 sam instalirao kući bez problema i sve (zasad) funkcioniše (treba li pisati da sam početnik u Linuxu). Na poslu, na mom radnom mestu su dva računara povezana u mrežu. Pod Win98 sve besprekorno funkcioniše (Network Neighborhood). Pre neki dan sam instalirao i Mandrake9.0 na jednu od mašina (double boot) i sve je prepoznao osim mrežne kartice - Genius GE2000III. To sam naknadno uspeo jer je pomenuta kartica kompatibilna sa ne2000 drajverom za linux, i u Mandrake kontrol centru, pod “network&internet” i"connection" ima eth0, ali bez IP adrese (prilikom podizanja sistema kod eth0 prijavljuje da je IP adresa neodgovarajuća?).
I sada dolazim do problema- windows i linux se ne “vide”. Naime, Samba server i client su instalirani, pokušavao sam neka podešavanja IP adresa, brljao po Mandrake kontrol centru, Netconf-u, u http://localhost:901/, pa u http://localhost:10000/, i i konqueror-u sa smb://… , sa linNeighborhood-om i ništa.
Konkretno treba mi pomoć oko definisanja IP adresa, konfigurisanja sambe, a i nisam baš siguran da je mrežna kartica ispravno instalirana i konfigurisana .

Hvala!

Pitanja o tome su postavljana već nekoliko puta :slight_smile:
Samba kako ?

Da li je kartica instalirana ?
Pokušaj pingati localhost 127.0.0.1
i pingaj izvan LAN recimo www.cnn.com

Podešavanje kartice u Mandrake se radi
( ako se sjećam ) sa HARDDRAKE alatom ili ifconfig.
I još nešto : ne zaboravi da subnet mora biti isti na
obadva PC

Javi kako je prošlo !