Latex

Dakle treba mi alat za rad u latex-u. Na netu sam nasao neki kate plugin ali me zanima ako je neko vec radio da li ima neko “ljepse” rjesenje s tim da je i ovo ok.

Nasao sam kile, pa cu sad to isprobati

Lyx?

LyX je dobar za početnike i kreiranje jednostavnijih dokumenata, bez nekih ozbiljnijih akrobacija koje zahtijevaju nestandardni kôd i sijaset vlastitih komandi koje će se često ponavljati u dokumentu. Znači, ako želiš set standardnih komandi dostupnih kroz razne wizard-e, menije, padajuće liste, dugmiće… LyX je OK.

Iz vlastitog iskustva mogu kazati (uz dozu subjektivizma, naravno) da je najbolji LaTeX editor za Linux definitivno kile, a u stopu ga prate Texmaker i njegov fork TeXStudio (ranije: TeXMakerX).

Instalirao kile, i zadovoljan sam za sad. Tako da necu probavati nista vise dok ovo radi kako treba.

Svidja mi se ovaj pristup :wink:

Svidja mi se ovaj pristup ;)[/quote]

Sto? Pa samo kazem da necu to raditi ni pretjereno dugo niti nesto komplikovano. Kile radi ono sto mi treba, tako da mi za sad ne treba nista drugo.

Svidja mi se “I’ll stick with this and try to make it work.” pristup inace :wink: Plus, ja sam LaTeX fan tako da odobravam ovu temu :smiley:

Aha, ok sorry. Mislio sam da me grdis zbog pristupa :slight_smile:

Ima i TexMaker. Ja koristim to… Mada, moguce je i geany i gedit konfigurisati (uz neke plugine) da budu pravo dobri tex alati.