Danas će zvanično biti objavljena nova verzija Ubuntu-a, Dapper Drake 6.06, koja donosi ljepši GNOME, jednostavniju instalaciju (sada je i sa LiveCD-a je moguće instalirati Ubuntu) i još dosta stvari…
Prema riječima Ubuntu-ovaca, Ubuntu bi zvanično trebao biti objavljen za nekih 18 sati ( Ubuntu 6.06 LTS ‘Dapper Drake’ will be released in less than 18 hours, but not at 0:00 UTC! (NO, we cannot be more precise)).
Jedino što imam reći je da moram promijeniti onaj moj quote of the week, umjesto starog sada stoji: Ono što čini GNOME je jednostavno bolje od koktela koji je potreban da se napravi KDE.
[quote=Emx]Danas će zvanično biti objavljena nova verzija Ubuntu-a, Dapper Drake 6.06, koja donosi ljepši GNOME, jednostavniju instalaciju (sada je i sa LiveCD-a je moguće instalirati Ubuntu) i još dosta stvari…
Prema riječima Ubuntu-ovaca, Ubuntu bi zvanično trebao biti objavljen za nekih 18 sati ( Ubuntu 6.06 LTS ‘Dapper Drake’ will be released in less than 18 hours, but not at 0:00 UTC! (NO, we cannot be more precise)).
Jedino što imam reći je da moram promijeniti onaj moj quote of the week, umjesto starog sada stoji: Ono što čini GNOME je jednostavno bolje od koktela koji je potreban da se napravi KDE.
Ja nestrpljivo čekam…[/quote]
Evo ga krcka se na HDD bice skinut za 2 sata tako da veceras generalna proba.( ako sam ubo pravi link )
Skinut i386 i x86_64. Ako kome treba, nek se javi.
Btw, probao instalirati x86_64 na laptop,par bagova već postoji: prilikom izbora lokacije, kada se klikne na Evropu, pa na Sarajevo, instaler padne i mora se početi iz početka. Ima čak i neka poruka koju mi je bilo mrsko zapisivati. Enivej, može se iz padajućeg menija izabrati Sarajevo i nastaviti instalacija. Kada se sistem instalira, touchpad ne radi kako treba (ovo je na Acer Aspire 5024 laptopu, ne znam kako je na drugima). Šta sam god uradio, nisam uspio srediti touchpad. Na kraju instalirao i386 verziju. Radi ko sat.
Na desktopu ovo kucam sa x86_64 verzije, do sada nije bilo problema.
Ja sam jucer napravila dist-upgrade sa Breezyja, i POTPUNO sam odusevljena! Sve radi (na mom dobro poznatom problematicnom laptopu), super izgleda, nemam se na sto pozaliti!
Fenomenalno!