Libraliyi i xine problemi

Pokusao sam instalirati neke rpm-ove na svojem linuxu(c.l.2.3.)i nije uspjelo jer traži neke libraliye,to jest ovisi o njima.
A to su sljedeči libraliyi:
/bin/sh
ld-linux.so.2
libc.so.6
libm.so.6
libc.so.6(GLIBC_2.0)
ld-linux.so.2
libX11.so.6
libXext.so.6
libc.so.6
libdl.so.2
libm.so.6
libc.so.6(GLIBC_2.0)
libc.so.6(GLIBC_2.1)
libdl.so.2(GLIBC_2.0)
libdl.so.2(GLIBC_2.1)
libm.so.6(GLIBC_2.1)
/bin/sh
ld-linux.so.2
libc.so.6
libdl.so.2
libm.so.6
libpthread.so.0
libttf.so.2
libX11.so.6
libXext.so.6
libc.so.6(GLIBC_2.0)
libc.so.6(GLIBC_2.1)
libpthread.so.0(GLIBC_2.0)

A ništ,idem na net skinuti taj glibc pa bu valjda radilo.I čak nađem glibc plus još ldlinux i ono kad pokušam to instalirati ono opet neče opet traži neke druge libraliye!To me je tolko naljutio da bi najrađe odmah izbrisao taj linux i stavio suse no pošto trenutačno nemam novaca a i dosta sam več customizirao te linuxe tak da mi se baš ne isplati.
U biti ti još traže ovo:glibc-common = 2.3.2-57
basesystem
/sbin/ldconfig
Da li je uopče moguče to složiti nekako?
I još jedna stvar u svezi xine-a:
Skinuo sam source sa službene stranice i komplirao ga s običnim postupkom ./configure make make install,i vidim da je sve instalirano ali neče da se pokrene.To jest,napišem xine ništa se ne događa.Napišem ./xine opet ništa.Kak se uopče pokreče xine?Pogledao sam cjelokupnu dokumentaciju i baš ništa ne piše koja je naredba za pokretanje.Ima samo nekakvi xine-config ali nisam siguran da je to to.

Ovo se cesto javlja u slucaju zastarjele distribucije. Ti ocito imas noviju verziju tog programa, koji je kompajliran sa nekom od novijih verzija neke distribucije. Rjesenja su dva: prvo je da izvrsis upgrade distroa na noviju verziju, a drugo, “jeftinije”, je da skines taj program u source code verziji i kompajliras.
Ne bi ti savjetovao da dodajes novu verziju ldconfig-a i pratecih biblioteka jer su duboko vezani za citav sistem, i postoji velika mogucnost da kompajlirane programe ne mognes pokretati uopste.
Zato, kao prijedlog, posluzi se drugim rjesenjem, a cim te posluze prilike, instaliraj noviju verziju svoje ili pak neke druge distribucije.

Sto se xine-a tice, mozda se nije ni kompajlirao uopste. Provjeri config.log i pogledaj da li je prijavio neke greske. U slucaju da nije, u samom direktoriju u kojem si kompajlirao proveri kako se
zove izvrsni fajl (za slucaj da se ne zove xine). A ako ovo ne pomogne, pokusaj ga pokrenuti kao root. Ako nista od ovoga ne pomogne, upgrade cijelog sistema je savjet.

Jednostavno: svi RPMovi nisu isti. Moraš instalirati RPM za tvoju verziju tvoje distribucije. Znači ako imaš RedHat 8.0 moraš naći RPM za RedHat 8.0, nipošto za SuSE ili Mandrake ili RedHat 9.0.