Primjetio sam ,kada snimam dokument u .doc format da postoji raznih manjih problemcica koji uticu na izgled dokumenta.(kad se otvori preko Windows office-a )
-Slika je suzena ili nije prikazana
-Formule su suzene
-Neki naslovi su pomjereni na pocetak druge stranice…
Ovo mi jako smeta zbog toga sto mi professor uvijek da manju ocjenu zbog izgleda.
Da li postoji ikakav nacin da se to izbjegne i da dokument izgleda kako treba.
Znam da mogu snimiti u pdf,ali neki profesori traze iskljucivo doc format.
-Ovo mi se javljalo na svim dosad kompjuterima sa Libre office-om,tako da nije problem do mene.
Iskreno nije odgovor na pitanje, ali eto toga ce uvijek da bude, jednostavno je do razlike u nacinu na koji Libre Office snima dokumente i nacina na koje ih Office otvara…
Slične probleme možeš imati i između raznih verzija Office-a.
Traži od profesora da ti da licencu za Office pa ćeš mu poslati u DOC formatu. Također i za Windows jer kažu da Office ne radi pod Linuxom. Onda ga pitaj kako ćeš sve to skupa instalirati na Android tablet. Pitaj ga da li zna da je ODF ISO standard i da je u mnogim vladama svijeta zvanični format za razmjenu informacija, da je Microsoft izdao ODT plugin za Word. I ne daj se smesti pričama tipa “kako ostali, zašto je to samo tebi problem, blabla” - škola nema pravo da od tebe zahtijeva nikakav dodatni trošak pa to može ići i do suda.
Jbg sloboda nekad ima svoju cijenu. Postoji mjesto i vrijeme kada treba ići u konflikt a ovo je to.
E svaka cast na odgovorima. I mene je ovo zanimalo dugo vremena. Pogotovo ovaj dio sto je vedran napisao, nisam znao za ODF da je standard. Sad cu i ja tako da saljem.
Pitanje? Sta kada saljem CV? Ako ga neka firma ne mogne otvoriti. Ne mogu bas reci nek se slikaju, meni je u interesu.