Lindows - Samo DANAS besplatan download

Besplatan Download Lindows-a. Vazno je samo da se registrujuete danas. Download-ati mozete i kasnije.

http://www.most-art.de/bhwebmasters/bhwboard/thread.php?threadid=1940&boardid=49&page=1#1

Mirza

[quote]Ukratko:

1. otvorite http://lindows.com/lindows_storefront.php?own=no

2. U LindowsOS 4.5 Developers Edition kliknite na “Digital Download Only” za $59.95

3. Kliknite na ApplyCoupon, upisite “FreeLindowsGoogleDay” i kliknite na Update i onda na Continue

4. Kliknite na Checkout

5. onda se na brzinu registrujete (ne treba potvrda emailom)

6. i onda otvorite http://shop.lindows.com/user/mylindows_download_library.php

i skinete Developer verziju. serveri su im pravo optereceni, tako da se morate nacekati dok pocne download bar jedno pola sata, medjutim onda ide pristojno.

ova registracija vrijedi samo danas zato pozurite, ali koliko ja znam mozete onda skinuti file kada god zelite.[/quote]

Hvala u svakom slučaju, ali nisam ljubitelj monohibridnog ukrštanja… :wink: 8)

jednom sam verziju 3.90 probao, i bila je simpaticna, medjutim nisam nikad imao zelju da koristim … danas ga skidam jer je besplatno i jer moze nekome zatrebati …

xandros, libranet i lindows (kazu za njega) su stvarno jednostavno distribucije i ko voli, nije na odmet imati :slight_smile:

M.

Nisam ljubitelj Linodowsa iz prostog razloga sto krsi GNU licencu ali u svakom slucaju ljudi su odradili odlican posao. Lindows je graficki napucan i namjenjen je po mom misljenju samo za desktop racunare nista vise. Zato i ne vidim razloga zasto bih ga koristio.

Lindows je odlicna firma. Jedna od rijetkih koja direktno, finansijski, i donacijom koda pomaze open source. Veliki su sponzori KDE projekata, a mene je obradovala novost, da je Lindows pomogao da se ozivi apps.kde.org i http://www.kde-apps.org, takodjer NVU i mnogo su coda donirali, mozilli, wine projektu (u vrijednosti od $$500 000 ), a takodjer najavljuju da ce u verziji 5.0 izaci mnoge nove open source aplikacije koje su u Lindows firmi napravili, i time doniraju open source zajednici. Veliki su sponzori KDE lige…

Slicna akcija je bila i na stranici www.osnews.com, gdje je u intervjuju neki iz Lindows teama, dao kupon za download, samo za OsNewsCitaoce…ali ja sam bio zakasnio…al sada sam u redu…

Lindows distribucija, cilja na odredjenu trziste, i veoma je kompletno rjesenje. Njihov Click-N-Run program, omogucava svim kupcima da imaju najnovije verzije linux programa, zapakovanih na taj nacin da imaju sve potrebne patcheve, i naravno, rade na Lindows OS-u.

Ja sam trenutno na listi za download, na mjestu 215, a kada sam poceo, bio sam na listi 890…:slight_smile:

Njihova nova verzija, Developers Edition, sadrzi mnoge biblioteke i alatke za development, tako da nije bez softvera, kao normalna verzija.

Takodjer, kako redovno citam recenzije, svih distribucija, a pogotovo komentare, primjetio sam da Lindows veoma dobro podrzava hardver, pogotovo na Laptopima, ako nista bolje od ostalih distrubucija…

Upozorenje, kako sam citao, je da se moze uzeti trial subscription, za Click-N-Run, i instalirati programi, ali kada prodje vrijeme testiranja, svi ti programi, koji su instalirani, nisu vise u mogucnosti da se pokrenu…

Pokusao sam se registrovat ali kaze

Coupon FreeLindowsGoogleDay expired on Feb 02, 2004 08:00 AM PST and is no longer valid

ali prodjem ja to nekako i dodjem od ovog

Source Code:
Modified source code.

Mogu se skinut tu neki fajlovi ali nema nigdje ISO image

Ja sam izgleda bas u zadnji tren sve to uspio uraditi…:slight_smile: Ali dobro bi bilo, Mirza kada ti to sve fino skines, a mislim da vec jesi, da stavis na neki server, za download.

Sistem kod Lindows stranice, je takav, da kupon ustvari predstavlja popust od 100% na neki od proizvoda. I dovoljno je da se napravi obicni account, primjeni kupon, i Lindows cd, će biti u kupovnoj korpi, nekog korisnika. Tako da se ne mora download odmah izvrsiti. neki od korisnika su cak, i narucili to postom, umjesto downloada, jer ne placaju proizvod, nego samo troskove postarine…:slight_smile:

Doprinos Lindowsa je minimalan ako uzmemo u obzir ono što su oni uzeli od Open Source zajednice.
Uzeli su gotov operativni sistem zapakovali ga lijepo (priznajem) i dobro ga prodaju, a pritom krše neke dijelove GNU licence…
Evo šta su oni sponzorisali:
http://info.lindows.com/opensource/
Uostalom postoji toliko Linux distribucija koje su pravi Linux… U državi kakvoj živimo gdje nema zakona o autorskim pravima na djelu, u kojoj piratstvo cvjeta, mislim da je jednostavnije instalirati pravi Win a ne patiti se sa kojekakvim monohibridnim ukrštanjem… U svakom slučaju čovjeku koji se tek susreće sa Linuxom uvijek bih rado predložio Mandrake (kao vrhunsku distribuciju)…

Pročitao sam negdje demanti toga. Programi rade, Click’N’Run više ne radi ali to je i očekivano :slight_smile: može se uvijek podesiti Debianov source i koristiti apt-get.

nesto me je download bio se zafrknuo, ali skinucu danas i vidjecu da postavim za download. medjutim download cu morati ograniciti na odredjen broj downloada … nije mala stvar. a bandwidth nije dzabe :slight_smile:

M.

Dobro bi bilo, ovaj me Lindows server ubi, nije mi neki link, ide mi inace, kada skidam neku free distribuciju, download brzinom 8/10KB. Ipak, je to kucni link, a trenutno na Lindows serveru brzina je maximalna 3KB, i stalno pada…tek sam skinuo 20%!

Hmmm mislim da je u ovom slucaju ipak upitanju dihibridno križanje jer ipak ukrstamo dva operativna sistema LINux i winDOWS, ako nista barem njihova imena. E sada kada imamo križanje moramo imati i nasljedjivanje. Da li ce to biti monogensko ili poligensko nasljedjivanje. A nakon sto utvrdimo o kojem je naslijedjivanju rijec mozemo govoriti o tome da li su u pitanju oligogenske ili poligenske osobine. :wink: :smiley:

Ma pravo pitanje je ko je tu muško a ko žensko :wink:

Nijedno. Mislim da je upitanju neki hromosomski poremećaj :smiley:

Evo upravo sam ga sada sprzio…interesuje me, da li se moze skinuti lindows, sa ovog linka:

ftp://284588:71b3d218862d1045f37b8841c9b8a7d0@130.94.123.212/lindowsos-devel-4.5.189.iso

molim da probate, pa mi javite, ko je uspio…

skidoh, sprzih, instalirah, deinstalirah
ukratko, nije mi se svidio nimalo.
Bolji je mdk, suse ili bilo koji drugi distro od lindowsa, bar ja tako kontam

Pozdravi od

Dine

Dobro kontas Dino :wink:

Ok, ukusi se razlikuju. Samo nemojmo bez potrebe kritikovati ljude i širiti FUD.