Je li ga neko vec probao? Nemam namjeru da ga testiram, jer mi se ideja ne svidja. Ali vidim na netu da ga prilicno hvala. Pa moze li mi neko vise reci?
Jos je u beta fazi ali po mom misljenju nije vrijedan pomena. Jedan od takvih OS koji po mom misljenju ima buducnost je Xandros
[ This message was edited by: sahbaz on 2002-10-25 23:34 ]
Kako neko reče: to je sistem za tkz. lamere. Meni se sve više i više sviđaju distribucije kao
Rock Linux
Podpitanje : Dali postoji još neka disrib. koja se od početka mora kompajlirati ?
hehe probaj ovo amila ) fino pravo
"DeTTu[XX]
"Dettu[Xx] is a distribution aimed for the REALLY masochistic linux-geeks out there, the ones who think Rocklinux is too lame.
trip0d
aaaa nije Amila postala sorry. Do mene … zmirim ponovo
Al eto “Anonymous” probaj to
Nekidan sam vidjela instalaciju Lindowsa na pijaci (!?), i to jako je trazen. Pa mi nije bilo jasno.
Imamo (ULK) jednu verziju Rock Linuxa, ali ni njega nisam isprobala, niti znam o kakvoj distribuciji je rijec. Mislila sam da je to jedna od onih manjih, test distribucija. Sad cu vidjeti o cemu se radi.
Ja sam koristila LFS, ili Linux From Scratch [linuxfromscratch.org/], jako simpaticna i interesantna stvar.
Anonymous: probaj gentoo. - Dino
jesam ja jedini koji misli da linux postaje prevelik. rh 8 na 5 cd-ova?? ne znam za ostale distribucije.
licno korsitim freebsd jel je smanjena kolicina junk-a koji mi se cini da se ubacuje linux u sve vecim kolicinama. ali i freebsd distribucija je na dva cd-a koje mi se isto ne svidja.
ovo je licno misljenje i nije mi cilj da provociram nikoga. samo me interesuje sta vi mislite sto korsitite linux. ne smeta vam?
jasko
Ne mogu reci da mi pretjerano smeta, ali mislim da je previse da svaki put kopiram recimo svih 7-8 CD-ova SuSE-a. Medjutim, postoji rjesenje, tj. mozes sebi uvijek kopirati 2-3 CD-a od svake distribucije, a zatim ono sto ti treba, a nemas na CD-ovima, skines sa interneta. Dakle, sve dok mi neko ne nametne da kopiram sve CD-ove, ne smeta mi.
[ This message was edited by: bono on 2002-11-01 15:15 ]
Slackware = Marshal Tito
1 CD instalacija, 1 CD source, 1 CD extra docs, kerneli itd.
U biti na jednom CD-u je sve sto treba da fura kao zmaj. Nema junk-a a ima sve sto mi treba.
FreeBSD je takodje fin iako mi se vise svidja OpenBSD.
Ali Slack je Slack
trip0d
Ja sam opet cuo sve najbolje o Lindovsu. Ja koristim SuSE 8.0 sa svih svojih 7 cd a i smatram da je najbolji . Zna li iko da li valja Mandrake 9 . I imam problema sa “darkstar loginon” kod Slacka . Pliz help
Trenutno koristim Mandrake 9.0 radi testiranja i odlicno radi. Mnogo je brzi od prethodnih izdanja. Na sajmu se takodjer odlicno pokazao. Vrijedi isprobati.
trip0d je strucnjak za Slack (da se zakljuciti iz postova), pa ce ti on odgovoriti na pitanje.
Poz,
Ej bono kakva je instalacija jesu li ista poboljsali u odnosu na 8.2 i jesu li ista uradili sa bootom sistema na pocetku…
Nekad je to bilo jako ruzno
Nista od Tripooda…
Ne bih ti znala reci, nisam testirala 8.2, vec 8.0. U odnosu na 8.0, 9.0 je mnogo brzi i pristupaciniji. Sto se tice izgleda (ako si na to mislio), ne ocjenjujem OS prema izgledu.
Amila
Butanje u Mandrake 9.0 je opet vraceno onako kako bi i trebalo da izgleda tj. mozes da vidis sta se desava sa sistemom prilikom startanja, dok u 8.2 nisi mogao da vidis (ocigledno su uvidjeli da nije nesto narocito ili je to bio test pokusaj)…
U svakom slucaju mnogo prijatniji od 8.2… (:
ola ppl
kakav je problem sa slackom ???
zar neko moze imati problema sa njim
de malo detaljnije opisi problem!!
trip0d
Pa dobro Amila niko ziv ne ocjenjuje OS prema izgledu ali i to je ipak nesto znacajno .
Eh a sto se tice Slacka imam Slack 8.1.0 beta1 i stvar je sljedeca:
Kada ga instaliram i pokrenem sve se odvija u tekstualnom modu i dodjem do toga
darkstar logina kojeg trebam unijeti, medjutim, ne mogu ga unijeti jer ga ne znam …
Sve se odvija u grafiskom modu i to do tog darkstarlogin-a…
Kad mi se to pojavi hoce mi biti nesto…
Jos nesto da pitam
Nedavno sam dobio Caldera openLinux Lite 1.1 i Turbo Linux Workstation 6.0.6.
Ko zna kakvi su oni ili nesto podrobnije o njima.
koliko sam te razumio nisi ga instalirao nego slijedis proces instalacije???
E pa fino kad dodje famozni “darkstar login:” upises hm sta ono bi … “root” i onda pritisnes magicnu tipku ENTER zatim ti se pojavi meni za izbor charseta i odaberi “slovene” dole na dnu.
Klepis enter, pritisnes broj “1” opet enter, u konzoli kucas setup i pleti polako po menijima. Vjerovatno ti nece biti jednostavno prvi put, pogotovo ako si navikao na fine instalacije u grafickom okruzenju. Ako bude bilo kakvih problema javi se obavezno…nemoj odustajati ako pomislis da je previse komplikovano.
Pozdrav, trip0d
Caldera i Turbo su ti malo zastarjeli, Caldera je imala zadnju verziju 3.1 prije nego sto je promijenila ime u sco, a cini mi se da je i Turbo prekoracio broj 7 odavno (mada se ne sjecam)…
Kako Caldera izgleda mozes kao i obicno pogledati na start stranici
Nihade, ja to nisam primjetio, tj. kad sam instalirao MDK 9.0 nisu se prikazivale kernel poruke nego samo init.d poruke (i to na nasem ). Mozda smo radili sa razlicitim verzijama 9.0?
BTW, ja se apsolutno slazem s time. Koga interesuju kernel poruke neka buta bez framebuffera (u MDK se to zove “rescue kernel” ili tako nesto).
Vedran