LinNeigborhood

Kada preko LinNeigborhood-a pristupim dijeljenim fajlovima na Windows-u otvori mi se neki prozor koji vise stici DOS-u.

Dali postoji neki nacin podesavanja LinNeigborhood da bi se dobio klasicni prozor sa dijeljnim omotnicama ili postoji neki dodatni programcic koji je potrebno instalirati da bi se postiglo isto. Rad u okruzenju koje je slicno DOSU je zaista zamarajuci.

Ne kontam… pa otvori ga u koqueru !

Nadji gdje je mount-van i otvori ga kao i exporeru u windowsu !

/mnt/gdje/je/mountovan

E pazi Sahbaze. Ovaj LinNeighborhood je valjda neki program koji mountuje SMB sharove dinamicki, kada kliknes na njega. Imao sam ga priliku vidjeti prije par dana i vrlo je neintuitivan.

Rjesenje je sljedece:

- prati gdje se mountuje taj share. Npr.

vidi ovaj screenshot. Znaci tamo gdje pise “mountpoint” je mjesto na tvom disku gdje je “montiran” share kada dvokliknes na njega. U ovom slucaju to je “/home/schmidj/mnt/DENISE/samb(ne vidi se dalje)”.

Znaci, fino otvoris file manager (Konqueror) i u njemu potrazis taj direktorij ili ga direktno ukucas gore. I imaces jedno fino graficko okruzenje slicno Windowsu

Sad zasto ovaj otvara prozor slican DOSu, to blage veze nemam, a ne znam ni sta je tu slicno dosu

Pa to sam i ja rekao …nekotas ali nema veze !

Skonto sam sam. Problem je bio u samom podesavanju LinNeighborhooda, tj. bilo je po defultu podesene da je file manager “Midnight commander”. Kada se postavi npr. Nautilus mnogoooo je bolje.

Bezobzira THANKS.