registriranih korisnika iz Mostara - mislim 2 (sram me reci kad sam se registrirao )
aktualnih korisnika u mostaru - na desetke
[quote=alzan]registriranih korisnika iz Mostara - mislim 2 (sram me reci kad sam se registrirao )
aktualnih korisnika u mostaru - na desetke[/quote]
Kad ćemo se sastati? Ja ću zovnuti Paju i absBrain-a a ti ostale.
Umm, that’s not the point!? gasp
[quote=gomez][quote=alzan]registriranih korisnika iz Mostara - mislim 2 (sram me reci kad sam se registrirao )
aktualnih korisnika u mostaru - na desetke[/quote]
Kad ćemo se sastati? Ja ću zovnuti Paju i absBrain-a a ti ostale.[/quote]
koje ostale?!
haj cujemo se preko emaila.
Eto i ja sam dao mali doprinos svojom registracijom:)
Linux counteru je davnih dana upucena velika kritika sto nije na sva zvona razglasio da se moze i treba registrirati kao linux user…Ta koliko se buke digne oko novog KDE-a ili GNOME-a, nije ni cudo sto su ih kritizirali.
npr. zar ne bi logicno bilo da se na pocetnoj stranici svakog LUG-a nalazi dobro vidljiv link REGISTRIRAJ SE DA SI LINUX KORISNIK?! Ovako momak isproba Linux i nakon godinu i frtalj sazna da se moze registrirati
Dobro to rade Kemo i Ahmet…s neba pa u rebra
Možda ideja da se na početnu stranicu ULK-a stavi informacija da se korisnici linuxa mogu registrovati na linux counteru? Na ovom forumu ima 960 registrovanih korisnika, na linux counteru 154. Dobro, ne koriste svi registrovani na ovom forumu linux a vjerovatno nisu ni svi iz BiH, ali ipak, razlika je prevelika.
However, nakon ovog threada, BiH je dobila 13 novih registracija i sa 68 mjesta smo skočili na 64. Nije loše ali još uvijek nije zadovoljavajuće. Treba nam još 5 usera da pređemo na 63 mjesto, na 62 je SCiG.
Ljudi registrujte se!!! (nije za izbore, nego za linux counter).
P.S. alzan, odličan signature!
Treba nam još 26 korisnika da pređemo Srbiju i CG pa da budemo 62. mjesto…
Naravno da ćemo ih moći prestići, npr. pogledajte da na forumu ima oko 970+ registrovanih. Od kojih 50% nikad nije napisalo nijedan thread/post/poruku/ a na Linux Counter-u nas ima oko 160. Pa sigurno u BiH ima više Linux korisnika. Mada oni ne znaju da stranica counter.li.org postoji!
Ovo se može srediti, sigurno.
Pozdrav, Emir
Eh da … morate se makar jednom u godini ulogirati u account da ga ne obrisu. (mene su izbrisali)
Ljudi, držimo se na 62. mjestu, ali su nam za petama Venecuela i Argentina. Još 20-tak registrovanih pa da malo predahnemo. Registrujte se!!!
mene brisali vec nekoliko puta
Ljudi, ja opet da aktiviram ovu temu. Pali smo na 64. mjesto. Prestigla nas Venecuela opet, kao i Micronesia i Martinique. Znam da ove dvije zadnje države ne obiliju nešto posebno stanovništvom općenito, pa tako ni linux korisnicima, ali zato kad im se registruje jedan korisnik skaču za nekoliko mjesta.
Od susjeda i dalje najbolja Slovenija (17), slijedi (Hrvatska 50), Makedonija (54) i Srbija i Crna Gora (59).
Treba nam 20-tak korisnika da upadnemo među prvih 60 što bi bio veliki uspjeh.
Registrujte se!!!
Dajte ljudi nemojte siliti ljude da se upisuju ako to isti ne žele.
Naime, svakom novom Linux korisniku samo jednom kažem da i counter postoji, a da li će se isti upisati to je njegova volja/želja. Svakako ovaj counter nije opće relevantan pokazatelj korištenja Linux-a a naročito ne po zemljama/gradovima.
[quote=gomez]Dajte ljudi nemojte siliti ljude da se upisuju ako to isti ne žele.
Naime, svakom novom Linux korisniku samo jednom kažem da i counter postoji, a da li će se isti upisati to je njegova volja/želja. Svakako ovaj counter nije opće relevantan pokazatelj korištenja Linux-a a naročito ne po zemljama/gradovima.[/quote]
Niko nikoga ne sili.
Imaš li neki pokazatelj koji je relevantan?
Do sada jedina dobra stvar je bila da su oni koji su upisani na counter bili kontaktirani za pomoc kada se prevodio PC-BSD.
Mislim da je counter.li.org jedno solidno mjerilo prisustva Linuxa u nekoj državi, ne baš idealno ali idealno ne postoji. Napravili bismo mi naš vlastiti counter, ali zašto kad već ima gotov? Lijepo je vidjeti graf rasta/opadanja, posebno u odnosu na neke ključne događaje (prezentacija BHLD, kursevi i sl.) Nije sad da je potrebno prodati dušu đavolu da bi se registrovalo. Ne morate unijeti pravo ime, čak se i e-mail može privremeno napraviti. Osim toga, ne znam ko je registrovao 15 ljudi koji nikad nisu obnovili tu registraciju… nama u Sarajevu je cilj održiv rast, znači ljudi koji će nastaviti koristiti Linux nakon što ih prođe prvobitno oduševljenje. To je realan pokazatelj.
Hajd sad fino ponovi to sto si htio da kazes
Evo i mene
Ja sam skroz bio zaboravio na ovo, pa ev i mene,
Od januara 2006, kada sam izbacio window$ sa računara i namjestio poštenu conf ubuntu,
smatram se Linux korisnikom…
Al’ koga briga