Novi kernel nam je stigao! I to verzija 2.6.20. Kao što smo već ranije saznali od ove
verzije u jezgri koja život znači je sad i zvanično strpana podrška za Playstation 3 konzolu.
Ono što je drugima zanimljivije je sigurno implementacija KVM virtualizacije.
Mislim da je ova tema ( virtualizacija ) odavno zavrijedila više prostora na ovom forumu. Ipak, nisam siguran koliko je udomaćena u našem production okruženju osim kao education try-out project. Posebno me interesuju iskustva u enterprise okruženju na npr. HP SAN Data Center HW.
Ja koristim vmware vec neko vrijeme na Gentoo masini i presretan sam. Zbog njega nemam potrebu za dual bootom i uvelike olaksava testiranje nadolazecih distribucija. Razmisljao sam da probam Xen ali nikako da uhvatim vremena + cuo sam da Xen nije userland-based (daemon) pa me to kopka. KVM cu sigurno testirati pa vam javim results. Ako neko ima iskustva sa Xenom, volio bih kad bi podijelio znanje sa forumom. Pozdrav.
Koristim VirtualBox (GPL versia) , ja mislim da je bolje nego VMWare. Xen nekako je bilo pretesko za mene:)
Nerazumijem zasto se to treba crackovati ako ima VMWare Server oO.
Virtualizacija je dobra, zbog nje ja mogu dobiti Servera za 10 Euro /mjiesec sa 10GB Space 500GB Traffic, ssh(root) 128mbram (+512 dynamic).Bez nje bi samo dobio Webspace sa php, dosadno:)
at Bo: Ako bi ja rekao tako nesto kao"imam crackovanu Versiu" un nijemackoj u ovakvom Forumu ti bi odma dobio postu ^^
at adioe3: LittleGamers? " I am the king of the dolphins!!!"
[quote=Angor]Ako bi ja rekao tako nesto kao"imam crackovanu Versiu" un nijemackoj u ovakvom Forumu ti bi odma dobio postu ^^
at adioe3: LittleGamers? " I am the king of the dolphins!!!"[/quote]
Iskreno, bil’ ti slao opomenu pingvinu koji ima mitraljez i? Ja ne bih