Pozdrav svima…
Kao taze linux-as registrovao sam se na osnovu jedne preporuke i ovako nekulturno odmah zatrazio pomoc
E da objasnim svoju problematiku
Imam za sada neprevazidjene probleme sa Mintom… Naime, prilikom povezivanja sa TV-om preko S-outa, ne mogu nikako da nastimam adekvatnu sliku na TV-u… Oznacim sve kako treba, podesim rezolucije, mijenjao sam sve moguce kombinacije, ali jednostavno na TV-u nedostaje cjelokupna slika sa racunara, odnosno krajevi slike sa racunara kao da su crop-ovani na TV-u… Inace to na ovom prokletom Windowsu 7 sve fercera u 2 klika
Moguce da driver nije adekvatan, takodje kontrolni panel NVIDIA (graficka je 9300 M G - Notebook je u pitanju) pokazuje dosta netacne informacije i mislim da bi u tome mogao da bude problem… Pa ako neko naleti na drivere za 64 bitni mint neka se javi, ove sam instalirao preko update u samom Linuxu…
Drugi problem je prilikom pustanja filma sa spojenim TV-om, slika bukvalno zamrznuta dok ton normalno fercera… Racunar se zamrzne nekoliko sekundi i ne postoji opcija da ga “razbudim”… Sve se vrati u normalu kada prekinem sa video reprodukcijom… Dakle, ne postoji mogucnost da gledam bilo kakav film u kombinaciji Laptop- TV…
Opet kazem, vjerovatno je problem u driveru, ali sta znam…
Takodje, hibernacija se ne moze pokrenuti, ne znam zbog cega… Jednostavno se display ugasi, ali racunar i dalje radi u punom rezimu… Disk, procesor,… Ako je u pitanju isti nacin “uspavljivanja” (sto je logicno) kao na Windowsu, onda ovdje imam i taj problem…
Povremeni sitni bugovi i zamrznute slike ne kvare jako pozitivan utisak o Mintu i ako uspijem da rijesim ove sitne probleme i nedostatke preci cu trajno na ovaj distro, imam silnu zelju da se rijesim Windowsa zauvijek
HVALA svima unaprijed!