Pozdrav,
vidim da nema pokrenuta tema za ovaj distro, a s obzirom da više nema podforuma “Ostale distribucije” (možda sugestija administraciji da vrati navedeni podforum) učinilo mi se najpodesnijim da temu otvorim ovdje.
Nakon prelaska sa Ubuntu 10.04, koji je bio fantastičan, na Ubuntu 11.10 shvatio sam da je vrijeme da potražim distro koji je prijemčiviji za običnog korisnika (koristiti kao windows samo hoću da mi je Linux) i googlanjem naletim na ovu. Ako LMDE znači Debian stabilnost sa Mint “začinima” onda je, po meni, to prava distribucija za one kojima je dovoljno da im sav hardver koji imaju normalno radi i da u softverskom dijelu mogu imati aplikacije potrebne za svakodnevnu upotrebu. Odlična stvar (barem za mene) je i rolling release, jer, mene lično smara čest prelazak na nove verzije i iznenađenja (često neugodna) koja me čekaju sa novim verzijama.
E sad, šta može biti “mahana” za običnog korisnika je da je instalacioni DVD sa testing repozitorijima za Debian(!) Ali, Mint zajednica je dala uputstvo za prelazak na stable http://community.linuxmint.com/tutorial/view/443 tako da se nadam najboljem od Debiana i najboljem od user-frendly pristupa. Instalaciju LMDE planiram danas u toku dana.
Sva mišljenja, komentari, iskustva, prijedlozi vezani za temu su dobrodošli.