Hallo raja !
Nešto sam posmatrao nas forum, pa mi dođe jedna idejica. Kako bi bilo da otvorimo jedan topic ili dio foruma koji se zove linux multimedija u kojem bi se mogla postavljati pitanja u vezi multimedije na linuxu kao npr. CD snimanje, midi, tv kartice, fotografije i aparati, mp3 itd.
To bi bio ozbiljan prijedlog a sad malo sale : Kako bi bilo da otvorimo jedan dio sa najboljim prevodima i izrekama kao npr: path laisna, Ljuska, yes vala Bash# itd Mogli bi ubaciti malo stenografije :mrgreen: a i par cudnih skrinsejvera bi se moglo tu odloziti
Pa bas sam maloprije instalirao program koji automatski cita pjesme sa CD-a odlozi ih u jedan direktorij, i enkodira ih u mp3. Rijec je o dekagen programu ( kod mene verzija 0.9.1 ) i mogu svima sto koriste lame preporuciti ovaj frontend da ga isprobaju. Napokon mogu sve CD-ove pretvoriti u mp3 bez puno tipkanja u konzoli. Uh sto volim ovakve programe
daj te mi vise vise vise… [-o<
Hm, pa ako ima dovoljno zainteresovanih, nije problem napraviti, mada smo za to predvidjeli dio “Linux aplikacije”, jer bi onda trebali otvoriti i niz drugih dijelova sa sl. idejom.