Linux prezentacija

Vidim da je mrtvilo pa da zivnemo malo.
Npr. ne bi bilo na odmet napravti neku linux prezentaciju u skorije vrijeme u Bihacu.
Poslije nove recimo kad je ovaj odmor …pocetkom februara.
Da se ljudima malo vise priblizimo pingua jer nema svako net… ma ima ali eto.
Mogao bi srediti prostor za odrzavanje prezentacije i srediti reklamu.
A ostalo ovisi o dobrim dusama linuxasa sirom BiH.
Ice bi tu mogao puno napraviti…zar ne
:smiley: .
Ovo je samo idejica koja bi se mogla sprovesti u djelo ako se malo zalozimo a smatram da to nije uopce tesko izvodivo.
Hvala,hvala

Dready, do tada će biti spreman BHLD 1.2. Ako si zainteresovan, možemo to prezentirati. Došlo bi par ljudi iz Sarajeva pod uslovom da nam skontaš neki smještaj :slight_smile:

I nekoliko iz Zenice i Mostara najvjerovatnije.

Pa eto super za BHLD …
Ovako posto ja i par ljudi vodi udruzenje za razvoj alt kulture pa bi mogli srediti preko opstine neko sponzorstvo kad je sve to u pitanju … a na kraju krajeva smjestaj sigurno nece biti problem.
Znaci sve bi ovo uradili preko uZRAK-a … ostaje samo da vi odredite datum a mi cemo se pobrinuti za ostalo kao domacini.

[quote]Pa eto super za BHLD …
Ovako posto ja i par ljudi vodi udruzenje za razvoj alt kulture pa bi mogli srediti preko opstine neko sponzorstvo kad je sve to u pitanju … a na kraju krajeva smjestaj sigurno nece biti problem.
Znaci sve bi ovo uradili preko uZRAK-a … ostaje samo da vi odredite datum a mi cemo se pobrinuti za ostalo kao domacini.[/quote]

ja sam ZA… samo mi sredite prostor… ja sam trenutno u Bihacu, ali ja cekam jos 1.2 verziju BHLDa i drago ce mi biti da ista uradim po ovom pitanju. Misli li smo u recimo u Santosu to napraviti, ali ipak - kako da se plati vlasniku lokala. Za dolaske iz Sarajeva i Mostara, to bi bilo super da sve svi upoznaju itd, ali ja bih to za kasnije ostavio kad linux zahvati maha na unskosanskog kantona. Ona recimo napraviti neku “konferenciju” u Hotelu Sedri ( i prije toga naci sponzore naravno ) :wink:

Dready javi se ako ti sta treba…

Pozdrav

Ice

Super eto elita se skupila … jos tajming da ustimamo :slight_smile:
Znaci sve je dogovoreno … hrana i smjestaj su nasa stvar … ako bude love i prijevoz cemo vidjeti da osiguramo.
Cujemo se uskoro…Ice tnx

i nista od ovog naravno (po obicaju) … :frowning:

Naša ponuda i dalje stoji. Organizujte prostor za prezentaciju, smještaj, par racunara i dolazimo. :slight_smile: Malo jedemo. :wink:

napraviti takvo nesto u Bihacu, je po mom misljenju jos rano… iskreno - gledao sam opste stanje i moram priznati da bas nije nesto ohrabrujuce sto se tice linuxa. ukoliko bi se pravila neka veca prezentacija, onda bi bilo pametno to razglasiti i po drugim gradovima kantona kako bi i oni dosli i da se samim time napravi neki veci event ( prezentacija, live installation, hands-on workshops, upoznavanje korisnika i clanova ULKa itd… ). sve je to fino i dobro - reci ce mnogi… pa ce onda reci “ajd Ice organiziraj” - rado bih ja, ali slabo sam u Bihacu, i onda bas nemam dovoljno vremena za takvo nesto…

Pozdrav

Ice

sto se tice sam prezentacije i toga … lako je naci prostor za to i kompace … al belaj je za spavanje … :smiley: … ice nije niko reko haj ti :smiley: … al bilo bi pozeljno da to odradi netko malo stariji … :smiley: … jer ovdje ljudi nisu upoznati s linuxom hamen pa nikako … treba im objasniti prednosti linuxa nad windowsima itd. ja mislim da bi dobro dosla ta prezentacija i da bi bilo dosta ljudi tu … pocev od mene (pocetnik) ne znam istalirat aplikacije il tako nes … a oni koji isnstall linux kazu da je bezze jer nemogu igrat igrice na njemu … :smiley:

zato treba se organizirat to … :smiley:

Ice, neki površni pogled na “stanje” može zavarati, npr. čovjek bi rekao da je stanje u Zenici po tom pitanju vrlo loše pa opet vidiš šta se sve tamo dešava. Konkretno čuo sam da se na Et. fakultetu u Bihaću koristi i spominje Linux. Uostalom, ako niko ništa ne radi sumnjam da će se šta popraviti. Samo morate okupiti jednu jezgru od 2-3 čovjeka koji su stalno tamo i spremni su uložiti par sati dnevno za Linux i možete napraviti čuda :slight_smile:

ama daj ti nadji nekog ko je spreman uloziti vrijeme u nesto sto mu ne donosi neki profit… ova nasa mladost je takva da im je draze ex-irati flashu vina na obali Une ( neovisno o vremenu u godini ili temperaturi ) nego sjesti nesto nauciti ( ruku na srce - ima izuzetaka, ali premalo )… Koristenje i uzvikivanje imena LINUX je ono… maciji kasalj… jer sumnjam da mogu naci nekog u Bihacu da ga mogu odmah zaposliti kao administratora ! ako ima neko takav neka se javi :wink:

sto se tice prezentacija i slicnih fazona - ja nemam nista protiv da ( ukoliko neko moze organizovati prostor ) napravim prezentaciju linuxa ili neceg drugog vezanog za linux i OSF ( od kompajliranja kernela do instalacije i podesavanja firewalla )… necu traziti pare za to… samo da se nadje motiviranih ljudi…

Pozdrav

Ice

PS: da… problem je sto ja nisam u Bihacu… dajte biscani ili krajisnici - javljate se :wink:

[quote=IceBreaker]napraviti takvo nesto u Bihacu, je po mom misljenju jos rano…
Ice[/quote]
Pozdrav

Izvinjavam se (trebam li :D) sto me nije bilo dosta dugo na forumu.:oops:
Uglavnom…
Rano mozda je, ali evo postoji jos jedna solucija, to je tehnicki fakultet.
Odrzavanje jedne linux prezentacije na slobodno receno najopremljenijem objektu (kad je info oprema u pitanju) u nasem gradu, a pored toga postoji i informaticki smjer na samom fakultetu pa je vjerovatno da cemo imati punu podrsku dekana i kadra.
Prostorije su kao stvorene za takvo sto (amfiteatri sa projektorima).
Provjericu dali je takvo sto moguce (a gotovo sam uvjeren da jeste) u toku sedmice pa cu javiti, no prije toga treba da cujem sta ostali misle o ovoj ideji.
Nadalje ako odgovor od strane fakulteta bude YES, e onda cemo se mi tu polako dogovoriti u detalje.
Pozdrav

GO GO GO GO GO :smiley: imas moju podrsku :wink: a za prezentaciju cemo se dogovoriti … BHLD u svakom slucaju :wink:

Pozdrav

Ice

Ja sam iz Cazina i svakako podržavam tu inicijativu, jer kod nas u krajini Unix je pojam.

Dobro, ja cu provjeriti sve i javicu blagovremeno.
Ako ne stignem danas, onda do utorka (zbog praznika).
Cujemo se =D>

E ovako …
I ako jos nisam stigao razgovarati sa dekanom, jesam sa asistentima a zatim i sa profesorima, a oni svi kazu:
Teh. fakultet u Bihacu dakle u svakom slucaju manifestacije ovog tipa odobrava i izici ce u susret.
Dakle, da ne duljim, ono sto je na nama (javice mi vec imal kakve papirologije, nadam se da ne), je da se organiziramo i da se dogovorimo za datum.
Ja sam ipak rekao (znam da sve to potraje) da planiramo poslije nove godine odrzati sve to.
Njih je naravno zanimalo ko, sta, kako itd., pa sam na ta pitanja sve odgovore usmjerio ULK BiH :slight_smile:
Toliko i mislim da bi bilo lijepo da ovaj put, eto u novoj 2006 godini napravimo nesto i u nasem gradu.
Pozdrav svima :slight_smile:

Ok, javite se na info @linux . org. ba sa idejama i detaljima. Mi možemo napraviti program manifestacije, ali treba nam više informacija o trajanju, prostoriji, očekivanim posjetama i sl. Uglavnom, imamo dovoljno vremena da se dogovorimo.

Evo i ja bih učestvovao u ovom projektu, više nego rado. Neke stvari oko kojih mogu pomoći bi bile:

• Propagandni materijal (plakati, flyeri, bilteni, etc)
  • Neki minimalni website sa prezentacijom projekta
  • Ako stignem skontat još oko Blendera do kraja ove godine, napraviti ću i neki animaciju sa Pingvinom :smiley:

Enivej, rado bih učestvovao u ovome.

Pozz,
adioe3. :wink:

Složio bih se sa francom. UNIX u krajini je pojam! … širimo se :wink: