Linux projekti xD

Predlazem da malo zivnemo ovaj forum+portal :smiley: Da na neki nacin sto vise privucemo korisnika da koristi linux .Bilo bi zabavnije kad bi nas jos vise iz BiH koristilo linux,i fino diskutujemo na forumu ,zezamo se etc.

Jos predlazem da se forum za mladju raju otvori (6-17 god) ,da razvijamo mi neke sposobnosti pa mozda nekad bude nesta od nas.

Zamislite mlada raja uspije u programiranju itd. I pitaju vam ljudi na ulici gdje ste naucili o linuxu ,a vi kazete na ULK BiH forumu i tak to :smiley: Razmislite malo

Pa upravo to što govoriš je ovaj projekat školarci koji je trenutno malo zamro, ali ako si zainteresiran da ga pokreneš - samo naprijed!

Jesam zainteresovan sam! Jer otkako sam ja licno poceo koristiti linux,svi prijatelji ,komsije hu ha zovu me da im instaliram linux dual bot sa windowsom

i predlazem da se i ovaj glavni forum malo renovira sve nakako zamrlo :smiley:

pa ne bih rekao da je zamrlo koliko je raja zaokupljena ostalim stvarima

Wizz vidis ove podforume Sarajevo,Tuzla,Banja Luka

i sad taj link www.bl.linux.org.ba neradi i tak to :smiley: moglo bi se malo uredit :stuck_out_tongue:

btw. ko je vlasnik ovog svega,da ga pitam sa ove skolarce

[quote=amardugi]Wizz vidis ove podforume Sarajevo,Tuzla,Banja Luka

i sad taj link www.bl.linux.org.ba neradi i tak to :smiley: moglo bi se malo uredit :stuck_out_tongue:

btw. ko je vlasnik ovog svega,da ga pitam sa ove skolarce[/quote]
vidio sam vec :slight_smile:

hehe pa eto :smiley: Mozes li me dodati na msn,ako sta zajebem na svom linuxu da te mogu pitat :stuck_out_tongue: brze ide

[quote=amardugi]Predlazem da malo zivnemo ovaj forum+portal :smiley: Da na neki nacin sto vise privucemo korisnika da koristi linux .Bilo bi zabavnije kad bi nas jos vise iz BiH koristilo linux,i fino diskutujemo na forumu ,zezamo se etc.

Jos predlazem da se forum za mladju raju otvori (6-17 god) ,da razvijamo mi neke sposobnosti pa mozda nekad bude nesta od nas.

Zamislite mlada raja uspije u programiranju itd. I pitaju vam ljudi na ulici gdje ste naucili o linuxu ,a vi kazete na ULK BiH forumu i tak to :smiley: Razmislite malo[/quote]
Dobra ideja , nema sta … trebalo bih ljudima osvjeziti pamet to jest pokazati im ovaj savrseni OS … tj. odvuci ih od Windowsa …

[quote=triva911][quote=amardugi]Predlazem da malo zivnemo ovaj forum+portal :smiley: Da na neki nacin sto vise privucemo korisnika da koristi linux .Bilo bi zabavnije kad bi nas jos vise iz BiH koristilo linux,i fino diskutujemo na forumu ,zezamo se etc.

Zamislite mlada raja uspije u programiranju itd. I pitaju vam ljudi na ulici gdje ste naucili o linuxu ,a vi kazete na ULK BiH forumu i tak to :smiley: Razmislite malo[/quote]
Dobra ideja , nema sta … trebalo bih ljudima osvjeziti pamet to jest pokazati im ovaj savrseni OS … tj. odvuci ih od Windowsa …[/quote]
[glow=#FF0000]takog te volim[/glow]

[quote=amardugi]Wizz vidis ove podforume Sarajevo,Tuzla,Banja Luka

btw. ko je vlasnik ovog svega,da ga pitam sa ove skolarce[/quote]
A sto se tice podforuma … hm to mi malo nekako bezveze … previse nas malo ima zato evo pogledaj mapu korisnika linuxa u bih samo ih 30 ima u bl i sad da se otvara podforum za tih 30 nema potrebe

http://mapa.linux.org.ba/

Ma najbolje je uredit fino forum za sve :smiley: a ne ovako dijelit nas xD

ako smijem da malo prokomentarisem ovu tvoju recenicu. prvo kazes kako je forum zamro (ne bih se slozio bas sa tim, al’ eto…) a onda trazis msn da direktno pitas? jer ako direktno pitas onda si zaobisao forum i time forum jos vise zamire, jel’ tako? plus, svaki tvoj problem moze biti jednog dana problem jos nekoga i ako se odgovor nalazi na forumu tu ce ga lakse i naci. jel’ tako?
:wink:

zato forum i sluzi

ako smijem da malo prokomentarisem ovu tvoju recenicu. prvo kazes kako je forum zamro (ne bih se slozio bas sa tim, al’ eto…) a onda trazis msn da direktno pitas? jer ako direktno pitas onda si zaobisao forum i time forum jos vise zamire, jel’ tako? plus, svaki tvoj problem moze biti jednog dana problem jos nekoga i ako se odgovor nalazi na forumu tu ce ga lakse i naci. jel’ tako?
:wink:[/quote]
istina

al trazi se Msn ba za Linux support :smiley: :mrgreen: :stuck_out_tongue:

Daj ba Safir, nemoj covjeka zafrkavat. Jos je on puter. A vecina novajlija znaju samo za msn, nista irc ili xmpp :smiley:

Daj ba Safir, nemoj covjeka zafrkavat. Jos je on puter. A vecina novajlija znaju samo za msn, nista irc ili xmpp :D[/quote]
messengeri majka ^^

@afan: Slazem se dijelom ali moje misljenje je da ako ima rjesenje cestog problema treba ga postavit na wiki pa link na forumu na vezanu temu :wink: Ipak sam ja Wiki Grandmaster ovdje, moram malo promovisat :smiley:

Gandolfe, nisam te prepoznao :smiley: