Linux radionica - Workshop Zenica no. 1

Pozdrav,

Prema onome što je dogovarano na posljednjem sastanku LugZDK-a Linux radionica - Workshop Zenica dogovorena je za 6.11.2004. godine (subota - oko 12 h) na Mašinskom Fakultetu u Zenici u kabinetu informatike. Na workshop-u će biti riječi o historiji Linux-a, perspektivi Linux-a u Bosni i Hercegovini i predstavit ćemo BHLD i Open Office na bosanskom jeziku.
Plakati će biti blagovremeno poljepljenje po gradu na kojima će biti precizne informacije o održavanju događaja.
Koristim priliku da pozovem sve one koji će tih dana biti u okolini Zenice da navrate i doprinesu workshop-u.

Lijep pozdrav

Pozdrav,

Danas je Zenica osvanula obljepljena plakatama (loše skenirano nažalost):

Oficijelna vijest:

Poštovani posjetitelji obavještavamo Vas da će se Linux radionica - Workshop Zenica održati 6.11.2004. godine u prostorijama Mašinskog fakulteta Zenica (kabinet informatike) sa početkom u 12. sati.
Teme koje će biti obrađivane na radionici su sljedeće:

• Linux i perspektiva Linux-a u BiH
  • Grafička okruženja i upravljaći prozora na Linux-u
  • Open Office
  • BHLD prezentacija

Pozivamo Vas da svojim prisustvom doprinesete događaju.

Lijep pozdrav

Pozdrav,

Želim da Vas obavijestim da je Linux radionica - Workshop u Zenici prošao odlično. Odziv je bio zadovoljavajući (popunjena računarska sala Mašinskog fakulteta). Prisustvovali su ljudi iz različitih sektora. Sve u svemu, slobodno mogu reći da je radionica bila puni pogodak.

Slike:
http://gomez.lugzdk.ba/workshop/?mode=0&offset=&limit=12
(slike je napravio jedan od AVAZ-ovih novinara.

Dnevni list San, 8.11.2004. godine, 16. stranica:

Sa time da ja nisam lider bilo čega, novina rje krivo protumačio, ali kako god, super je :wink: 8)
Koliko znam izašlo je u još nekim novinama, ali jednostavno nisam mogao pronaći kojim…

Super stvar Kemo ali se upravo desilo ono o cemu sam ti govorio.

Sve si i sam vidjeo, nije do mene :wink: 8)

Pojedinac ili ne ovo je za pohvalu ! :lol:

Naravno! Čestitam na dobro obavljenom poslu :slight_smile:

Pridružujem se čestitkama :wink:

Zahvaljujem se svima. Trebamo što više gurati ovu našu stvar (cosa nostra) :wink: 8)

Vazno je da imamo zainteresovanost od strane stanovnistva … nije problem napraviti workshop. Et ovaj prvi se moze ocijeniti kao uspjesan nadam se da ce i ubuduce biti tako.

Poz, Mesa

[quote]Vazno je da imamo zainteresovanost od strane stanovnistva … nije problem napraviti workshop. Et ovaj prvi se moze ocijeniti kao uspjesan nadam se da ce i ubuduce biti tako.

Poz, Mesa[/quote]

Pa prema onome što smo mogli vidjeti prva radionica se pokazala u potpunosti uspješnom. Gosti su izrazili želju da se organizuje još Linux radionica što ćemo i uraditi ako prođe sve uredu sa onom aplikacijom za Kanton (planirano je 5 Linux radionica tokom godine i prevodilački maraton u januaru).

Lijep pozdrav