Linux Road Trip project

Ok bice thread na forumu u vezi sa sastankom :slight_smile:

[quote=Creator]Ja sam imao velikih problema u skoli :npr.libre office bez obzira sto podrzava doc extenzije nije do kraja kompaktibilan sa windows office (formuzle i slicno) i znao sam dobivati negativne ocjene samo zbog tog sto se nisu uspjele prikazati neke formule koje sam prezentovao.
Usput ja sam u Elektrotehnickoj skoli smijer Tehnicar racunarstva pa vecina zadaca se salje preko maila.

Daemon znam da u Emmausu postoji nekoliko licenciranih racunara al tvrdim da u najmanje 3 ucionice sa racunarima koriste nelicencirani Windows xp i office 2003 …provjeravo sam ja sa drugom iz znatiželje.

I naravno da sam raspolozen za sastanak i druzenje ako budete sta organizovali iz Tz javite mi da se i ja pridruzim.

Pozz.[/quote]

pa šalji(te) u pdf formatu, openoffice/libreoffice ima tu opciju da exportuje u pdf

Podrzavam, moze i instalacija i volontiranje, i snimanje, kopiranje, printanje, distribucija, podrska, prevoz…

[quote=Creator]Ja sam imao velikih problema u skoli :npr.libre office bez obzira sto podrzava doc extenzije nije do kraja kompaktibilan sa windows office (formuzle i slicno) i znao sam dobivati negativne ocjene samo zbog tog sto se nisu uspjele prikazati neke formule koje sam prezentovao.
Usput ja sam u Elektrotehnickoj skoli smijer Tehnicar racunarstva pa vecina zadaca se salje preko maila.
Pozz.[/quote]

Ono što nidla kaže, uz dodatak: nikad, nikad i još jednom nikad bilo koji drugi format slati osim PDF-a. Slanje kojekakvih .doc i drugih editabilnih formata je lakrdija živa.

ok odsad snimam u pdf :smiley:

Podrzavam ideju, i pomogao bi pri realizaciji iste u bilo kojem smislu, naravno u skladu sa mogucnostima :D. A vidim da svi nesto pricate o sastancima, pretpostavljam da ima jos ljudi koji bi dosli na taj sastanak, bilo bi lijepo da neko napise termine u kojima se odvijaju, i da li se potrebno najaviti. Mislim da bi na tim sastancima dobili bolji uvid koliko je ljudi ozbiljno zainteresirano za doprinos udruzenju i Linuxu opcenito… Pozz