Dakle… hocemo da sredimo distribuciju linuxa u Bn, posto je tux ovde vise nego zapostavljen.
Boss i ja planiramo srediti promociju svega toga u nasem malom mistu kako bi raja vidjela o cemu se radi. Sutra cu se vidjeti sa crazy-em i absynthom oko toga, pa me zanima hocemo li imati podrsku od vas, kako ste vi to izveli i jos neke detalje.
[quote=Bo]Dakle… hocemo da sredimo distribuciju linuxa u Bn, posto je tux ovde vise nego zapostavljen.
Boss i ja planiramo srediti promociju svega toga u nasem malom mistu kako bi raja vidjela o cemu se radi. Sutra cu se vidjeti sa crazy-em i absynthom oko toga, pa me zanima hocemo li imati podrsku od vas, kako ste vi to izveli i jos neke detalje.[/quote]
Jooooj Bo nikad nista pametnije nisi napiso na forumu imas pice od mene kad se vratis u Bijeljinu i onako kod nas niko se nista i nezna sem winblozza odlicna ideja!
Naravno. Dosta stvari mozes od crazy-ja i abs-a saznati jer su bili dio npr. sajmovske ekipe, a i imaju iskustva sa organizacijama u svome gradu. Dodatke i sl. mozes postati ovdje (javni dio), a ono sto je suprotno prethodnom, mailom.
Komentari na to kako je bilo i sl. obavezno javiti
PS.
Za kada je planirana promocija ?
Sledece sedmice planiram da uzmem image distro-a koje ima crazy, planiramo “uvuci” koju firmu iz bn za reklame kako bi prva serija cd/dvd-ova bila besplatna pa bi sve to mogli srediti za oko mjesec dana max. Trebali bi napraviti neku prezentaciju za obicne korisnike i firme, pa ako imate kakvog materijala ne bi bilo lose da mi ga saljnete
Moj savjet je da imate i dodatne diskove sa nekim neophodnim NOVIM programima (OOo, JRE/JDK) i uputstvima (Linux, HOWTO-x, PHP, Python itd).
Trebali bi napraviti neku prezentaciju za obicne korisnike i firme, pa ako imate kakvog materijala ne bi bilo lose da mi ga saljnete
Za ovaj dio ces morati kontaktirati neke clanove (npr. Amila ili Adis) jer su oni radili malo opstije prezentacije.
Moj savjet je da imate i dodatne diskove sa nekim neophodnim NOVIM programima (OOo, JRE/JDK) i uputstvima (Linux, HOWTO-x, PHP, Python itd).
Nema potrebe za ovim, barem ne u pocetku. Dovoljno ce biti neke live distribucije (obavezno sa OO-om), kako bi smanjili strah od potrebnih instalacija.
Za nove programe nije problem, ali ja sam mislio da samo zamjenimo rpm-ove, recimo na mandrivi 2006 stavimo novu verziju oo-a i sl. tako da raja ne mora mnogo da brine oko toga.
Kontaktiracu “gore navedene” imamo salu, projektor i ostalu opremu, tako da samo treba malo organizacije i obavjestavanja o eventu. Kako god hvala na pomoci, nadam se da necemo proci neopazeno.
Što se tiče Mandrive nju je vrlo lako remasterovati, više informacija. RPMovi za novi OOo, Firefox i slično su svi dostupni na mirrorima samo ih treba pronaći