Danas kada sam došao u školi pravo sam se iznenadio kada sam vidio na tabli sljedeće sadržaje:
Proje dosta vremena smo u ovoj školi instalirali Mandrake Linux. Međutim problem je taj što računari nemaju CD romove…
U svakom slučaju možemo primjetiti određeni napredak po pogledu korištenja Linuxa u Zenici.
Ovo što je ispisano na tabli bi je referat nekog od učenika iz trećeg razreda (raspitao sam se).
Šta mislite?
hahaha
Interesantno i ja sam pomislio slično… pa zašto baš pico na prvo mjesto?
Ali odgovora sam se ubrzo sjetio…i to pomoću jednog od onih hackless stripova kada se onaj zec pita nesto slicno ovome:
Mi linuxasi se uvijek svadjamo oko toga koji editor koristimo… Vi ili Emacs… Pitam se koji tip ljudi koristi pico… :lol: (ako se sjetim tacnog linka poslat cu)
[quote]
Pošalji link na taj strip! Hackless je dobar[/quote]
Sta je ??? Svidio ti se ? :)))
Bas ima dosta stavri iz stvarnog zivota informaticara. Cak i neke stvari su se meni desile (npr. mrzim kad mi obicni tekst salju u .doc formatu)
ajoj… ja sam prije nekoliko dobio ponudu od jedne firme u .doc formatu. .tipicno za windows…doslo mi da promjenim cijenu u ponudi i da im je vratim, ali ipak sam se odlucio da izbrisem i firmu i ponudu sa racunara…