Linux u Travniku

Pozdrav raja.
Koristim linux već duže vrijeme, a želio bih da si nabavim i instaliram koju
"power user" distribuciju. Čuo sam dobre stvari o Slackware i Debian GNU/Linux distribucijama
pa bih rado volio isprobati oboje. Jedini problem koji imam je to da živim u Travniku, a ne
poznajem nikoga od koga bi ih mogao nabaviti (kupiti). Svi moji frendovi koriste (jadnici) samo
Windows XP, stoga sam ko riba na suhom. Ni posjet ljudima koji prodaju “jeftine” orginale nije
urodio plodom, stoga ako ima netko blizu neka se javi.

PS. Može i (objektivno) mišljenje o gore spomenutim distribucijama, jer se dvoumim koju da
nabavim.

nabavi obje i isprobaj. ne znam kakva je situacija da ti neko od tuzlaka snimi to i posalje postom.

Pa nije Travnik preko bijela svijeta :wink:

Ako ti nije mrsko malo sačekati Slackware 11 (max 2~3 sedmice), to bi bila moja preporuka. Ako ne, dobacim ti Slackware 10.2.

Pa eto ima vas već nekoliko iz Travnika:
http://forum.linux.org.ba/profile.php?id=498
http://forum.linux.org.ba/profile.php?id=100169
Organizujte se! Stupite u kontakt, nađite se negdje, razmjenjujte distribucije. Utalite se pa da se jedan od vas učlani, pa ćemo vam poslati sve distribucije koje vas interesuju.

BTW, koji distro imas, kazes da koristis veliko L vec duze vrijeme?
Politika (barem moja) je da ako radi ne diras, samo updateaj.

Mozemo ti poslat postom do Travnika ili po Adisu/Sanelu, no najbolje da uradite ovo sto vedran kaze.

Fakt svaka cast. odsad te gotivim pravo.

[quote=Adis]Pa nije Travnik preko bijela svijeta :wink:

Ako ti nije mrsko malo sačekati Slackware 11 (max 2~3 sedmice), to bi bila moja preporuka.[/quote]
Ok, nema problema, sačekati ću. Kad dođe javi se, pa ćemo se dogovoriti.

Koristio sam RedHat 8.0, Fedora Core 4, SuSE 9.0, a trenutaćno koristim Ubuntu 6.06 sa pc chip dvd-a(desktop verzija)

Vidio sam u gradu imas da kupis Red Hat najnoviji za oko 500,00 KM :smiley:

500 Km!!! Za te pare mogu si lako naći polovni laptop i na njega instalirati Slack 8)