Linux xp desktop 2006

skinuo sam sebi s net-a(ftp://ftp.unixcenter.ru/LinuxXP/desktop/2006/english/linux-xp-desktop-2006-english-build-286.iso) i hoću da instalim sl mi mrsko nešto pa bi da mi neko napise valjal to išta jer da nebi bezveze briso sve particije i ponovo sve instaliro suse 10 i xp , pa bi zelio da mi nesto kazete o tome i kakve predosti ima i nedostatke
Unaprijed hvala

Smrdi mu ime :mrgreen:

imal ko sta konkretno

Probao sam ga prije nekoliko mjeseci, i izgleda kao Win(blows)XP.
Znam da je to distro baziran na Fedora-i/Redhat-u, dodje sa 2.6.10 kernel-om, Xorg 6.8.1, i gnome 2.12.

Najbolje da procitas ipak: http://www.tuxmachines.org/node/4207

Ako ti je bas toliko stalo za takvom stvari onda pogledaj ovo http://www.xpde.com/shots.php iako meni ni u jedno slucaju nemoze zamjeniti Gnome. Zato nisam ni pokusao instalirati…

Ah decki, a zasto se jednostavno ne vratite na kako ga nazivate Win(blows)

Rekao sam to i prije (za xpde, kome nije mrsko da traži po forumu :wink: ) - mislim da je to pogrešan pristup, odnosno ako nekoga pokušaš “prevariti” da je to što koristi Windows, ta će osoba biti vrlo razočarana kada sazna da nije (a saznaće prije ili kasnije) i možda će zbog toga zamrziti i tebe i Linux. S druge strane, ljudi očekuju da drugi OS bude različit (a ne “cheap knock-off”), jednostavno im je mrsko da uče. Znači ako već neko hoće da olakša Win->Lin migraciju, umjesto površnih stvari (teme, menija) treba obratiti pažnju na suštinske razlike tipa filesystem, hardware mgmt (drivers) i slično.

Ma Vedrane, ja kad vidim ovakve price kao gore mi govore sledece. Nisu presli na linux ni radi cega drugog osim da se hvale raji sta koriste.

A oce na tom istom linuxu da budu na windows, pa ono odlucite se ljudi, sta vi ocete. Znaci cak i nece nista drugacije i sto se izgleda tice, vec je samo eto sta ja koristim, stvarno ako je drugacije isrpavite me.

Šta se svađate? Zar Linux nije zbog toga dobar što svako ima izbor da izgleda kako hoće? Možda neko voli taj hillbilly style XP-a, neko ko sluša Cecu i prži pjesme iz foldera. To je prsnl čojs! Ko smo mi da im to osporavamo? Imam dosta ljudi koji svoj Linux/Win maskiraju u MacOS X i sanjaju da su platili 4000 € za računar. Pate za šminkom, ko i oni što čitav život jedu jaja na oko da bi kupili Mercede$. :smiley:

Anyway, imate ljudi kojima je računar kao mikrovalna: koriste program za otapanje mesa i onaj za grijanje sendviča, i zato su dali 300 maraka. I dalje ne žele ništa znati. Treba biti malo tolerantniji s njima, ne znaju bolje. Ali i meni je smiješno kad neko čita tekst otkucan i odštampan na papiru i prekucava ga u Word.

Što se tiče distribucija koje liče na win: ako to znači da će više usera preći na Linux i to onda donijeti više desktop softvera (Xara LX je jedan jako dobar primjer) onda sam za. Svako ima svoj distro, a Gentoo isto nije za svakoga, niti svako ima vremena i živaca da uči sve ponovo.