Lista Linux Igara

Postavite koje igre imate, da imamo što kompletniju listu, moja lista je:

Sid_Meier_s_Alpha_Centauri_Planetary_Pack
Railroad_Tycoon_II_(Gold_Edition)
Soldier.Of.Fortune
Unreal Tournament
America’s Army (takodjer Gentoo Live Verziju)
Wolf… (takodjer Gentoo Live Verziju)
Tribes 2
Civilization Call To Power
Quake

Return to Castle WolfenStein
KingPin - Life of Crime

Moglo bi se nabaviti:
HomeWorld
Medal Of Honor Alied Assault (MOHAA)

A i neke druge, uz malo truda…

Takodje i
Return to Castle Wolfenstein - Enemy Terittory

Frozen-Bubble
Freedroid
xscorch

Ne znam fakat ne igram se već mnogo godina.

Mene u teškim trnutcima kada sam potpuno neraspoložen u potpunosti zadovoljava Tux Racer…

Ne igram igrice. Bavim se pametnijim stvarima.

Quake 3
Unreal Tournament 2003

…al Racer je zakon.Poskidao sam sa neta skoro sve staze i par autica,stroj je igra :slight_smile: ali Loki mi nesto nije uredu,poskidao bih sve one demo igrice.Nesto me zanima a to je Sims,davno sam vidio da je bio uz Mandrake 8.2 il neki drugi,jel to bilo preko wine-a ili bas Sims za Linux ???

Scorch … to su bila vremena :slight_smile: Ucestvovao sam jednom u takmicenju u Scorchu. To je bilo davno :slight_smile: Mozda odmah poslije rata. Glavna nagrada je bila 1 DISKETA (slovima: jedna disketa)! :slight_smile: Ispao sam u prvom krugu takmicenja. :slight_smile:

Kakva vremena? Baš dobra igrica, puno zanimljivija i inteligentnija od 1284. verzije Wolfensteina (kad smo već kod toga, ponekad pokrenem Duke Nukem 3D, na Linuxu naravno).

BTW Freedroid rulez :wink:

[quote]Kakva vremena? Baš dobra igrica, puno zanimljivija i inteligentnija od 1284. verzije Wolfensteina (kad smo već kod toga, ponekad pokrenem Duke Nukem 3D, na Linuxu naravno).
[/quote]

Ma nije fazon igrati skorca protiv kompjutera :slight_smile: Mnogo je bolje s rajom “u desetoro” :)))))))
Ustvari idealna je cifra oko 6 :slight_smile: ali eto moze se nagurati.

A sta je freedroid ?

http://freedroid.sourceforge.net/
+alkatraz+

Sto ne stavite neke od igara na neke servere tako da ih mozemo skinuti i probati??
Ja bih volio da nadjem neke igre za linux i da mogu da ih igram na mojim sistemima, cisto informativno.

Eto, ako imate neku igru da mozete da je dijelite sa rajom, javite mi.
Ili je stavite na neke servere da ih skidamo.
UT
Half Life
first person shooter
car racing,etc… neke kao te igrice bih volio da probam
Ili ako su vec negdje stavljene za skidanje, javite mi gdje da ih skinem.

Pozdravi od

Dine

Zaiskali ste evo vam ga +king+

http://www.3ddownloads.com/index.php3?directory=/linuxgames/

[quote]Zaiskali ste evo vam ga +king+

http://www.3ddownloads.com/index.php3?directory=/linuxgames/[/quote]

jos 1990/91 sam igrao jednu igricu. Elite. nesto kao, dobijes svemirski brod i onda svercujes/trade/kupujes-prodajes/krades robu i siris svoj brod. ideja kao simcity samo sto ne gradis grad nego “business”.

da li neko moze preporuciti neku takvu igricu? pucacina, ubijanje i slicno nasilje me ne interesuje.

Ima dosta takvih igara na Linuxu (mozak a ne pucanje) ali za početak bih ti preporučio Nethack :slight_smile:

jel’ ti to mene?
:slight_smile:

slaba mi je graficka karta za ovakvu igru…
:slight_smile:

Ima dosta grafičkih interfejsa za Nethack, izgleda vrlo moderno. Recimo Falcons Eye.

e, ovo je vec puuuuno bolje…

hvala vedrane… :lol:

Ako iko od zainteresovanih jos ne zna, ‘Loki instalers for linux gamers’ su mirikl. Malo sta radi tako dobro… Instaliro sam CoD s njim i uz (cvs) cedega radi, bez imalo pretjerivanja, bolje nego na XP-u :slight_smile: Vjeruje mi samo komsija koji je vidio kako radi :smiley:

Tako je :)) jebo igrice … dodjes to zadnje faze i gresku ti izbaci , i pobacas sve :PPP