Lm 15 kde zamrzne desktop tj.ekran na laptopu

instalirao sam gore pomenutu distru ali desava se da se ekran zamrzne ,ne znam zasto ovo se desava prvi put.RIJESENO PROBLEM DO DRIVERA ZA GRAFICKU

“Zamrznut ekran” je jako generalizovan opis tvog problema. Pogotovo kod prve instalacije distribucije. Očekivati probleme u tvom slučaju je sasvim očekivano (razne vrste problema).

Ako želiš pomoć na ovom forumu preporučujem:

- proslijedi više informacija o okruženju i uslovima pod kojim si instalirao distribuciju kako bi neko ko je imao sličan problem mogao da ti pomogne. 
- opiši detaljnije problem ( kada se ekran zamrzne, koliko to traje, šta se dešava dalje i slično ... )
- nauči POD HITNO ( ovo je galama što bi reko Vedran :) ) da koristiš terminal. kad GUI padne ( a velike su vjerovatnoće da hoće ) možeš lijepo da se snađeš iz terminala i spasiš situaciju bez panike ( i eventualne dokumente ). 
- pročitaj koji Linux priručnik za početnike ( trebaće sigurno )
- pređi iz defanzive u ofanzivu tj. svoja iskustva sa problemima dijeli sa ljudima kojima je potrebna pomoć na ovom forumu.

pa ne funkcionise nista kada se zamrzne ne mogu uci u terminal

(process:2626): GLib-CRITICAL imam ovu poruku u terminalu ali ne znam sta je instalacija je stara par dana u pitanju je laptop dell inspirion 5010 sa ati grafickom nisam imao ove probleme na lm 14 kde, jos nesto temperatura ide brzo do 65 i tu stane ventilator se uvjek vrti.X Error: BadWindow (invalid Window parameter) 3 imam i ovu poruku u terminalu

  • Na koji način ulaziš u terminal, jesi li probao Ctrl+Alt+F1 ?
  • Reaguju li tipke ikako, npr. kad pritisneš Caps Lock da li se upali lampica?

ne nista

Ok najvjerovatnije je problem sa nekim drajverom npr. za grafičku karticu. Probaj napraviti update (ako nisi već). Probaj zamijeniti drajver umjesto “restricted” stavi onaj drugi ili obrnuto (ne znam kako mint to predstavlja).

Napiši potpunu konfiguraciju tog laptopa (model, grafika itd.)

koristim trenutno driver koji je preporucen a to je xserver-xorg-video-ati,verzija 1 7 1 0 0ubuntu2.Da uradio sam update.U pitanj je laptop DELL inspirion n 5010 4gb RAM graficka ati mobility radeon 5450 integrisana star je laptop 2god i 3 mjeseca nije otvaran jos pod garancijom.Nisam imao ovih problema prije sa drugim distrama .

Jesi li pogledao ovo: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=90&t=137897

Jesi li 100% siguran da ne koristiš slučajno fglrx driver za Ati grafiku pošto postoji poznat problem koji se rješava updatom fglrx drivera?