Lolxa

Ehh vako momci cuo sam iz pozdanih izvora i za ovaj site tek sam poco da radim sa linuxom radim na redhat 8.0 pa eto mozda bude nesta od mene sta mislite :smiley:

Nema se šta misliti, samim odabirom Linux.a si napravio puni pogodak. Ovdje su svi Linux korisnici uvijek dobrodošli…

Super. Samo što ne uzmeš najnoviju verziju Red Hata odnosno Fedore. Fedora 3 je napokon izasla http://fedora.redhat.com.

heheehhe, da si gentoo izabrao bio bi glavni :wink:

Da je Gentoo izabrao ne bi ga znao ni instalirati.

Bez obzira koji je distro u pitanju na pravom si putu ! :lol:

http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?part=0&chap=0

oh i za sve gentoo fanove novi gentoo 2004.3 je izasao danas :slight_smile: :smiley:

To uposte nije bitno …emerge -uD world baby …

heheheh, vise volim citavu sintaksu:
emerge --update --deep world

i like it deep :smiley: :stuck_out_tongue:

Me too but I --ask first always :wink:

Distro wars… vol12 :smiley: 8) :lol:

Btw, znam jednog što mu je crko laptop od silnog gentoo kompajliranja :baeh:

Kakva glupost…kompajliranje ili ne PC bi crko i od citanja email-a…
jer mu je bilo vrijeme :wink:

koja glupost, fakat nisam nesto ovakvo procitao odavno… ovaj komentar zasluzuje hall of lame :slight_smile:

koja glupost, fakat nisam nesto ovakvo procitao odavno… ovaj komentar zasluzuje hall of lame :)[/quote]

glupost ne glupost, tastatura se bukvalno počela topiti (laptop bio malo “pojači”), tako da je imao ideje da ga drži u frižideru… Helem, nakon KDE-a 3.3 R.I.P.

Zašto? Sve komponente se troše. Životni vijek hard diska se mjeri u broju ciklusa punjenje/pražnjenje. Pregrijavanje procesora i drugih komponenti izaziva mikro-oštećenja koja će tek kasnije biti uočena. Pri normalnoj upotrebi ovo se ne bi trebalo nikad desiti, ali ja konstantno kompajliranje ne bih baš nazvao “normalnom upotrebom”.

Ko normalan kompajlira citavo vrijeme… cccc

Update jednom sedmicno je sasvim dovoljan i tada ( barem kod mene )
je u pitanju 3-4 paketa… ca 5 min sa distcc

heheh p2@333MHz, stage 1 pa ti procjeni + emerge --update -deep --newuse world (koji je kasnio 4 mjeseca)… elem sve se nakupilo i iznosilo je pravo puno… a nema sanse da se laptop istopio jer sam isto to radio na lapasu from stage 1 ama bas nikakvih problema, jedino ako nije neki AMD bio u pitanju :smiley:

idealna reklama za AMD: linus tordvalds sjedi pored novog HP Comaq notebooka sa Intel Pentium Centrino 1.5GHz, sve fino krasno, sa strane jedna maticna (otvorena) i na njoj AMD64 procesor i na procesoru imas cooler i dzezvu kafe… uvijek topla kafa, vas AMD64.

I ja imam PII 333 server ali ja koristim distcc za update zajedno sa AMD Athlon 2600 i sa laptop-om koji je Athlon 1400…tako da je update haos brz
i lak

Koje gluposti sa topljenjem laptopa. Mozda mu je nekad upala koja kap/casa vode ispod tastature i to sve lijepo oxidiralo i sta ti ja znam, il mu je cooler na procesoru zaribo, a usput sa tim imo neku lijepu graficku koja se grije. Od samog kompajliranja kako ja znam NISTA ama bas NISTA nemoze bit procesoru da kompajliras 10 godina (hard disku mozda).

previše komentara na ovom forumu koji nastaju iz čiste dosade +one+