LugZe Wireless Network!

Zadnjih par mjeseci LugZe udruzenje, je bilo skocentrisano na podizanju wireless mreze, koja bi sve Linux korisnike Zenice sakupila na jedno mjesto, ucvrstila njihovu komunikaciju i njihov rad ucinila produktivnijim. Ovu zamisao smo konacno ostvarili, i sistem funkcionise zadnju sedmicu. Clanovima su dostupni razni servisi, sto omogucuju nasih 5 servercica. Pored internet konekcije, omogucene su razne arhive, kao sto su mirrori raznih linux iso fajlova, najnovije verzije kernela itd…Citav sistem se konstantno razvija.

Pored postojecih LugZe clanova, ovom prilikom pozivam sve Ze informaticare, koji imaju filozofiju ili ciljeve slicne nama, da nam se pridruze u razvijanju ove mreze.

LugZe Istrazivacka Wireless Mreza

Svaka casta =D>

Svaka čast na obavljenom poslu ali mislim da se vaši interewsi kose na zakonskoj osnovi sa interesima Wireles Udruženja Korisnika Ze - Do kantona.

Zamolio bih te da mi pošlaješ tekstove.

Vozdra Grungy (Nedime)!

Imam pitanje: Neki dan (prosli vikend) upalim ja svoj komp koji ima ugradjen Broadcom WLAN hepek i dobijem signal mreze koja se zove zew3. Je li to vasa mreza ili je to neko drugi?[/b]

Cekaj ako koristite 2.4GHz onda se to nema ni po kojoj zakonskoj osnovi kosit ni sa cime, jer je ta frekvencija slobodna za koristenje… A ako hoces da pustas kroz nju internet (link na vanjski svijet), onda moras placati zbog radi toga …

Jah

Tarik drug Nedim je u Mostaru pa da ti ja odgovorim:
zew 1,2,3 su mreže koje drži Faik Čičak i AP koji ti hvataš sa svojom mašinicom je AP postavljen na Meokušnicama.

maher_ : Zenica je ovo drug :slight_smile:

Nasa wireless mreza se zove lugze.org i upravo surfam iz ucionice na fakultetu 512Kila :slight_smile:

Super, ja dolazim u ZE akobogda za vikend, pa jos kad bi ste mi dali odgovor na pitanja kako (se nakaciti)? koliko (how much)?

Ja sam inace u kineskom