Paranoid thinking typically includes persecutory beliefs concerning a perceived threat towards oneself.
Out of paranoia sprang backups and firewalls which makes you wonder if it’s such a bad thing
Da li ti koristiš Linux samo zato što ne liči na Windows ili fakat pokušavaš uraditi neki posao na računaru? Jer vjerovao ili ne, mnogi smatraju da ta osnovna organizacija (meni, taskbar itd.) je ustvari jedina s kojom mogu raditi jer sve ostale smetaju na ovaj ili onaj način.[/quote]
Sto bi pravili nesto kreativno kad mozemo kopirati?
Da svi kopiraju dokle bi stigli?
Ako je neko sretan s tim što mu OS ne izgleda kao Windows i koristi ga isključivo zbog toga. ko sam ja da ga zbog toga korim?
Evo prijateljica neki dan kupila laptop, dosao SUSE namjesten, nikad prije nije vidjela linux, a kamoli radila na njemu, i pitam sad kako ide i to jel joj se svidja, itd…" Kaze super je, sve ima, radi, meni se svidja, necu ga ni mjenjat, dosao mi sa Office, MSN programom, Skype, Internet, sve ima!" Pitam koji je DE kaze, nemam pojma sta je to, al radi! Tako da obicni korisnik, koji koristi racunar da radi, a ne da mu desktop izgleda sto ljepse (mada ni to nije ruzno) ne gleda kakav je DE vec jel sve radi i ima li sve to mu treba, najmanji mu problem predstavlja DE!
[quote=nedim88]Sto bi pravili nesto kreativno kad mozemo kopirati?
Da svi kopiraju dokle bi stigli?[/quote]
Stigli bismo ovdje gdje jesmo. Sva najveća naučna i kulturna dostignuća su nastala sitnim dopunama postojećih stvari, ili kao što je davno rečeno “stojim na ramenima divova”. S druge strane, zašto ne staviš kockaste točkove na auto, to bi bilo vrlo kreativno? Ne bi trebalo da nas interesuje da li je nešto kreativno nego samo da li je bolje od onog prethodnog ili nije. Mislim da je izgled desktopa jedan od manjih problema sa računarima danas, puno veći problem je nepouzdanost, virusi, bugovi, slabe performanse, nabavljanje novog hardvera svako malo bez ikakve potrebe i što je najgore - neprekidno premještanje i mijenjanje stvari samo da bi se bilo “kreativno” što korisnika prisiljava da mijenja navike i ponovo uči stvari.
ništa nemam protiv kopiranja. Sad sam na Arch-u i imam Openbox (kopija ne znam više čega Fluxbox -> Blackbox -> FVWM?), iz AUR-a sam kompilirao teme sa Ubuntu i preuzeo nj pozadinu. Panel mi je mješavina Windowsovog i Macovog, bude na lijevoj strani i ima malo veće ikone slično kao meni u Ubuntu Unity. Deadbeef svira muziku, a to je kopija FooBara. Power Manager iz Gnomea, kao i NetworkManager. Obmixer muda glasnoću. Goli Openbox-oliki WM s mnoštvo kratica na tastaturi, panelom i par programa je moj izbor već od 2005. pa naovamo, bez obzira koliko novih DE-ova i WM-ova isprobam. A probao sam sve - Gnome, KDE, Xfce, LXDE, bla bla bla, probavat ću ih i ubuduće, ali ne vjerujem da će mi se navike puno promijeniti. Naravno, uvijek me društvo natjera da naučim kojekakve ofise sa ribonima novim, ali eto.