Pošto sam čitao i komantare na nekim stranicama, blogovima, forumima, zanima me i ovdje stanje, čisto tračarski (ogovaram magiju/čaroliju ne znam je li pametno). Naime, je li iko ovdje korisito Mageia za ozbiljan rad, a ne probno i kako se pokazala? Meni je i probno bila konfuzna, ne znam sada ova 3-jka. Eh, sada kako bez imalo muke drže 2. mjesto na distrowatchu, ako neko i misli da je to bas i relevantan podatak.
Ne ulazeći u definiciju šta bi to bilo ozbiljan rad, uspješno koristim verziju 2 na dva prijenosna i jednom stolnom računaru (pripreme za prelazak na 3-ku), bez većih problema.
Djelomično pristran jer mi je od 2007 primarni sistem Mandriva / Mageia. Dosta drugih distribucija testirao, ali nikad našao nešto zanimljivo za prelazak.
Povremeni problemi sa podešavanjem hardware-a pri instalaciji/nadogradnji samo su me motivirali da kopam dublje…
Ako si iz Bihaća, isti je kanton kao i moj, bar za sada:). Ma upravo to korištenje, za svakodnevnu upotrebu, ako treba malo i programiranja, rada i Gimpu, uredskim alatima, da Playonlinux radi kako treba i sl.i naravno da se ne ruši nakon update/upgrade paketa. Zanimljiv mi je bio alat za podešavanje grafičke, pa i ostalog hardvera, što je fina stvar kao i yast na openSuseu. Možda nekad i pređem na magiju, ili nekom instaliram…