neka digne ruku svak kome se ovo barem jednom dogodilo. ovo mi redovno na zivce ide :/. probam kompajlirat novi vlc sto je izasao taman i ovo mi se desi. uspio sam prije nekoliko puta zaobici ovu gresku. problem je ovdje:
Making all in share
make[2]: Entering directory `/home/david/Desktop/vlc-1.0.0/share'
make[2]: *** No rule to make target `skins2/fonts/FreeSans.ttf', needed by `all-am'. Stop.
make[2]: Leaving directory `/home/david/Desktop/vlc-1.0.0/share'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/david/Desktop/vlc-1.0.0'
make: *** [all] Error 2
kaze nema pravila za izradu FreeSans.ttf. ima li iko ideju? mislim da je ovo izrada za lokalni direktorij. uvijek sa vlc-om problem. prije sam rijesavao ovo tako sto sam stavio --prefix=/usr i nisam radio make install nego ga pokretao sa source direktorija zbog nekakvih preostalih problema.
Ovo izgleda kao tipicni scenario gdje ili configure nije pokrenut kako treba ili nije generisan kako treba.
Pretpostavljam da si uradio ./configure… ako si skinuo kod sa repozitorija, moras prvo pokrenuti bootstrap skriptu. U slucaju da ovo dobijes iz source arhive sa vlc sajta, probaj opet pokrenuti bootstrap i ostatak kako vec ide.
nije preko git-a. ovo je bilo weird pravo. uglavnom kad raspremim tarball i prebacim direktorij izgubi se sve iz …/share/skins2/fonts/. posto pokrecem vlc iz svog home direktorija ekstraktovao sam direktno tamo te pokrenuo configure i make. sada radi.
EDIT
scratch that, ipak ne radi. nijedan video nije uspio otvoriti. kad sam potrazio rjesenje problema dobio sam ovo: The forum and wiki have been disabled due to high load during the VLC 1.0.0 release. It will be back once things settle down. ocito da je do njih
Malo mi je cudan nacin na koji radis (ili pak opis kako si docarao) :). Kako mislis “prebacim direktorij izgubi se sve iz …/share/skins2/fonts/”? Gdje ga prebacis?
Zar ./configure && make && make install ne urade ono sto treba?
extract ga na desk pa prebacim folder na home direktorij i onda uradim ./configure i u medjuvremenu fontovi pobjegnu. ovo nije vista pa da gubim okolo datoteke ovako. ./configure prodje uradim make i izbaci tu gresku. ovaj zadnji put sam ga extract u home i odatle ./configure i make. pokrenem ga iz source dir-a i otvorim video izbaci mi da ne podrzaje h264 pa onda xvid i na kraju mpgv jos. zvuk naravno radi. nisam imao probleme sa 0.9.9a. neka meni mplayera. mislis li da moze do novih encodera/decodera sto sam jucer nabacio radi ffmpeg-a? x264 i xvid sam rucno kompajlirao po --prefix=/usr i odradio /sbin/ldconfig. nekako sumnjam da je do toga. izvini radi poduzeg posta samo zelim jos ovo dodati. vlc sam configurirao sa sljedecim parametrima da se osiguram: