Malo humora

http://ba.seebiz.net/?cat=72&id=17268

Ako ništa drugo, može se bar naučiti kako laganini napisati prijeteće pismo. :mrgreen:

Ovo se odnosi na MS i njegove software ili one koje se instaliraju na njega, sto bas niti u jednom od text-a nije navedeno.
Iskreno ako bi ljudi bacili malo pogled na Linux, da bi se situacija u BiH brze popravila i nebi bila nekakva crna rupa na listi. Ili neka MS smanji malo cijene svog softvera i prilagodi ekonomskom standardu zemlje, mislim da bi stopa ilegalnog softvera u BiH bila mnogo manja :slight_smile:

Piše:

Ovo je bilo na nekoj “konferenciji” prije par dana u Sarajevu.

Ovo je naročito hilerious:

Posebno je problematična tvrdnja:

Kakva šteta??? BiH firme trenutno koriste nelicencirani softver koji im omogućuje da budu produktivnije i time uštede novac. Kada bi firme morale platiti licence, to bi bile milionske sume koje bi otišle na račun Microsofta, znači to je novac koji je izgubljen za ovu zemlju. Prema tome, to je “šteta” možda za Microsoft koji praktički posjeduje BSA širom svijeta (pa tako i kod nas), ali za našu državu to je definitivno dobitak. Samo krajnje neodgovoran i neobrazovan političar može prihvatiti ovakve ultimatume, posebno kad se zna da je tu Linux kao besplatna i legalna alternativa.

Ja kao najbolju alternativu Windowsu vidim domaći komercijalni linux. Nema druge.

i ja kontam da je dobra opcija bihlinux .
problem lezi kod nas u drzavi , jos uvjek su familijarne (drzavne) firme pod uticajem zarade pojedinca a ne firme .
dok se oni ne skontaju netreba se zaletiti i potrositi znanje na nekoga ko necjeni to !
ali treba imati spremno nesto za trziste kad dodje vrijeme .
ps
nadam se da ce sutra kad se probudim biti tako , pa da se moze nesto kontati ! :roll:

[svi znamo] …da se M$ bori protiv piratstva… [/svi znamo]

sto li Boze… ? :roll

windows je alternativa linuxu nema sta… =)

nek je samo terzic potpisao sa gatesom… %$#@#@$#@$!#@##@$#@!%$#@^%$#@#$%!#$!$