Evo ovako , u zadnjih par dana me win tolko iznervirao i napravio problema da sam odlucio da se prebacim
ali me jedno muci kao i svakog win usera tolika rasprostranjenost , tih prog ima toliko mnogo tako da mi se neda odvajati od shitdowsa ali sta je tu je tako da sada hocu da predjem na linuks jer mi se doimuje kao veoma dobar koji ako nema sada toliku podrsku od velikih firmi ima ipak super comunitiy kao ovaj naprimjer koji je 100 puta vrijedniji od iceg m$ ovog.
Tako da dolazim do pitanja
zelim da instaliram linux (vjerovatno neki suse ili neku verziju koja je namjenjena beginner-ontermediate level)
ali posto imam kilu problema sa winom trebam ga reinstalirat a hocu da imam oba (dual boot)
tako da me muci sto sam cuo da moras prvo win pa onda linux instalirati da bi mogao da imas 2 OS.
meni treba svajet kako da sa bimbowsa napravim particiju na najsigurniji nacin jer imam samo jedan HDD.
Kako da instaliram linux pa onda i bimbows.
Trenutno skidam Knoppix iz prakticnih razloga (da mogu vratiti na makar 50% normal svo win xp)
i da ga uvijek imam , a od vas cu naruciti jednu od linux verzija.
Pa eto ko ima voljan da me malo prosvijetli jer fakat nisam nikada pravio ni particije ni 2 osa i sl jer mi nije trebalo.
I da ovo je moj 1 post tako da Pozz svima. xD