Mandrake 10 - gubljenje konekcije

Vozdra!

Evo jedan mali problemcic ako ko ima kakav odgovor pri ruci…

Instaliran je Mandrake 10 community na jedan laptop “hp omnibook xe4500” koji je uglavnom prosao bez problema…
Covjek ima ADSL-konekciju na internet…
Kada se udje na onaj dio o konfiguraciji masine i izabere mreza & internet te nakon toga nova konekcija (ili kako se vec zove - na danskom sam sistemu). Tu se dakle podesi sve sto treba i Mandrake sve to nadje bez ikakvih problema i nastima…
Problem bude u tome sto cak i kad je sve to nastimano - kod prvog rebootanja sistem zaboravi sva podesavanja vezana za internet/adsl . Znaci ista procedura mora da se radi svaki put kada restartuje kompjuter…
Ideas?
Inace sveostalo za sada radi uglavnom kako treba…

P.S. : Jedini problemcic koji je Mandrake imao u toku instalacije bilo je oko graficke kartice (ako kome treba informacija - graficka je ATI Radeon i na ovom laptopu rezolucija mora da se stavi na onu najvecu sto moze da se izabere - inace nece da radi kako treba)…

//Nihad

Da li se isti problem javlja i kad manuleno namjestis NIC ( ifconfig, route )
i dodas DNS u /etc/resolv.conf ??

Koji ATI Radeon ? Interesuje me jer ja isto imam ATI Radeon na laptop-u ali
IGP 320M koji za sada nije podrzan iz boksa ( ne da mi se zezati sa Xfree 4.4) !

Vozdra,

Problem rjesen na sljedeci nacin:
Dakle covjek ima adsl-konekciju i bilo je logicki da se bira ta vrsta konekcije za internet… (bez obzira da li je manuelna ili dhcp adresa)…
Nakon malo vise cackanja probam da postavim netvork/lan konekciju za internet umjesto adsl-konekcije…
Sa manuelnim IP-om takodje nije islo (napredak je bilo da se na startu vise nije javljala greska da ne moze da pokrene eth0) ali je sve ostalo bilo isto…
Problem je dakle rjesen na taj nacin sto je izabrana LAN-konekcija za internet i DHCP sa automatskim startanjem kod boot-a… :slight_smile:

P.S.- za Sahbaza - tvoj prijedlog nije poogao (jer je vec imao sve dodano u resolv.conf - mada sam probao da izbrisem i dodam ponovo itd…)
Sto se graficke tice na zalost ti ne mogu reci trenutno o kojoj se kartici radi - posto ju je Mandrake poznao samo kao “Radeon” i radi sa XFree4.3 i rezolucijom 1152x864 (a komp nije moj vec sam to instalirao jednom kolegi - nisam gledao na Windowsu koja je bila ja samo ubacio cd i osini)… :slight_smile: