Mandriva 2006 - Suse 10.1

Evo sinoc sam imao problema sa Cd-ovima bili izgrebani tako da sam bio primoran instalirati Mandrivu.
Instalacija vrlo brza svaka cast ali mi izgleda da nije jos dorasla Suse distribuciji.
Suse mi izgleda u svakom slucaju profesionalniji alat u odnosu na Mandrivu.
Ima li tko drugacije misljenje da bi me mogao prigovoriti da je ostavim na komp. ?

Pogledaj ovu stranicu http://start.linux.org.ba/Mandriva
Naravno nadam se da ne procjenjuješ distribucije po izgledu :wink:

Ja licno mislim da je Suse mnogo bolji i stabilniji od Mandrive. Evo instaliro sam Suse 10.1 i sve sam prepozno i podesio, cable modem, zvuk, ma sve. Samo sam morao instalriati driver za ATI GRAFICKU KARTU i instalacija prosla bez problema 3D podrzan… Support je dobar od strane community-a. MA SUSE ROCKS

Hvala Vedrane sve sam pregledao i koristim uveliko ove stranice da mi pomognu.
Prebacio sam je sinoc preko update na Community preko konzole i jako je stabilna distribucija, ali Suse mi je nekako mocnija, kako reci punija od Mandrive.
Izgled je uvijek Gnome bez obzira na bilo koju verziju :wink:
Male stvari vrijedne na Mandrivi to je instalacija nekih 8 minuta. Instalacija RPM paketa takodjer mnogo brza od Suse.
Zamjerka to su slijedece:
Firefox stara verzija kao i Open Office. Na FTP_ovima koliko sam trazio nisam uspio nabaviti nove verzije. Postoji preko Rpm search ali niti jedne nisam mogao instalirati. Pokrenem ga onako na suho iz extraktovanog dosjea tar.gz. Pa radi i radio je do poslije podne i opet instalirah Suse, za koji mi je trebalo ravnih dva sata za instalaciju plus instaliranje svih onih cuda oko multimedije i Ati kartice, ali izgleda da mi je prirasla za srce :slight_smile:
Suse mi izgleda nekako jaca distribucija i u odnosu na driver takodjer mnogo veci izbor.
Opet kazem sve zavisi koliko se neko sluzi sa nekom distribucijom i koliko je navikao na nju.
Ipak su sve slicne sa onim malim razlikama na koje se na navikavas tako lako.

@ ludi Suse nebi bas rekao da je stabilnija od Mandrive cak vise obrnuto, kao i instaliranje RPM mnogo je lakse na Mandrivi. Suse mi je mnogo sporija od Mandrive…
Ima ta distribucija takodjer stvari koje mi se svidjaju, ali izbor paketa i ostalog u tome prednjaci Suse jos ako se skine DVD sa njihovih stranica samo ti ostaje da rijesis multimediju i graficku. U tome je razlika. Ostale stvari dajem plus za Mandrivu zauzima manje prostora, jer kod Suse instaliras 50% stvari koje nemas pojma zasto sluze ili znas, ali kazes od viska glava ne boli. :wink: