Evo sinoc sam imao problema sa Cd-ovima bili izgrebani tako da sam bio primoran instalirati Mandrivu.
Instalacija vrlo brza svaka cast ali mi izgleda da nije jos dorasla Suse distribuciji.
Suse mi izgleda u svakom slucaju profesionalniji alat u odnosu na Mandrivu.
Ima li tko drugacije misljenje da bi me mogao prigovoriti da je ostavim na komp. ?
Pogledaj ovu stranicu http://start.linux.org.ba/Mandriva
Naravno nadam se da ne procjenjuješ distribucije po izgledu
Ja licno mislim da je Suse mnogo bolji i stabilniji od Mandrive. Evo instaliro sam Suse 10.1 i sve sam prepozno i podesio, cable modem, zvuk, ma sve. Samo sam morao instalriati driver za ATI GRAFICKU KARTU i instalacija prosla bez problema 3D podrzan… Support je dobar od strane community-a. MA SUSE ROCKS
Hvala Vedrane sve sam pregledao i koristim uveliko ove stranice da mi pomognu.
Prebacio sam je sinoc preko update na Community preko konzole i jako je stabilna distribucija, ali Suse mi je nekako mocnija, kako reci punija od Mandrive.
Izgled je uvijek Gnome bez obzira na bilo koju verziju
Male stvari vrijedne na Mandrivi to je instalacija nekih 8 minuta. Instalacija RPM paketa takodjer mnogo brza od Suse.
Zamjerka to su slijedece:
Firefox stara verzija kao i Open Office. Na FTP_ovima koliko sam trazio nisam uspio nabaviti nove verzije. Postoji preko Rpm search ali niti jedne nisam mogao instalirati. Pokrenem ga onako na suho iz extraktovanog dosjea tar.gz. Pa radi i radio je do poslije podne i opet instalirah Suse, za koji mi je trebalo ravnih dva sata za instalaciju plus instaliranje svih onih cuda oko multimedije i Ati kartice, ali izgleda da mi je prirasla za srce
Suse mi izgleda nekako jaca distribucija i u odnosu na driver takodjer mnogo veci izbor.
Opet kazem sve zavisi koliko se neko sluzi sa nekom distribucijom i koliko je navikao na nju.
Ipak su sve slicne sa onim malim razlikama na koje se na navikavas tako lako.
@ ludi Suse nebi bas rekao da je stabilnija od Mandrive cak vise obrnuto, kao i instaliranje RPM mnogo je lakse na Mandrivi. Suse mi je mnogo sporija od Mandrive…
Ima ta distribucija takodjer stvari koje mi se svidjaju, ali izbor paketa i ostalog u tome prednjaci Suse jos ako se skine DVD sa njihovih stranica samo ti ostaje da rijesis multimediju i graficku. U tome je razlika. Ostale stvari dajem plus za Mandrivu zauzima manje prostora, jer kod Suse instaliras 50% stvari koje nemas pojma zasto sluze ili znas, ali kazes od viska glava ne boli.