Mandriva 2008.1 Spring - problem

Bok,
na ACER Aspire laptopu prilikom pokusaja instalacije ove distribucije aktivira se stari acerov bug - ne ukljucuje se ventilator, te se racunalo uslijed pregrijavanja ugasi prije kraja instalacije.

Ni sa jednom drugom distribucijom nije primjecen ovaj problem (trenutno instalirana Mandriva 2008.1 One verzija, a prije su bili i opensuse 10.3 i Mandriva 2007, te nije bilo problema ni kod instalacije ni kasnije (osim bug-a u alsa driveru koji koji je sad unaprijedjen u novu verziju.

Ima tko ideju kako to rijesiti?

da li si probao u biosu naci opciju nesto tipa “Fan always on when on AC power” tj. da je ventilator uvijek upaljen kad je notebook prikopcan na struju, eh ukljuci tu opciju i pokusaj mozda proradi! :smiley:

pročačkaj BIOS

hm, da, lako bi to bilo da je to tako… stari problem acera koji nije otklonjen, to s ventilatorom. (u win xp je isto problem, samo se da rijesiti na vise nacina, instalacija nekog od softw. za kontrolu ventilatora).

specificno je sto se to jos nikad nije dogodilo, da za vrijeme citanja s dvd-a jednostavno ne radi ventilator, dok sve druge distribucije i live i one za instalaciju koje sam probao na istom laptopu rade sto se toga tice normalno, tj. ventilator radi, gasi se i opet radi, dok kod te nesretne mandrive 2008.1 spring - necce.

slusam i druge ideje, sa zahvalnoscu.

Ne kontam gdje je problem? Kažeš da si instalirao Mandriva One 2008.1 i da radi… šta još hoćeš? :slight_smile: