Mandriva 2010 i cedega

Kako sam post kaže, dolazi li cedega uz mandrivu 2010? U 2009 ima kako sam našao na google-u, ali za 2010 ne piše ništa.

neko?

http://tinyurl.com/yg4hsc7

Ni njemu nisu odgovorili :slight_smile:

Vjerovatno ne. Već par puta se Mandrivi dešavalo da u jednoj verziji ponude neki komercijalni softver na osnovu ugovora sa firmom, pa ta firma ne produži ugovor za sljedeću verziju, i onda ovi ne samo da ne isporuče taj softver nego i namjerno zakomplikuju njegovu instalaciju :slight_smile:

ako hoces igrice da picis , onda ti je najbolje dual-boot napravi ! a wine je trenutno bolji od cedege , samo malo posla oko wine-a i to je to !
a ako hoces da koristis win bez directX-a onda ti je najbolje rijesenje virtualno !

[quote=pingvin]ako hoces igrice da picis , onda ti je najbolje dual-boot napravi ! a wine je trenutno bolji od cedege , samo malo posla oko wine-a i to je to !
a ako hoces da koristis win bez directX-a onda ti je najbolje rijesenje virtualno ![/quote]
Znam to. Ali neću Win u dual boot-u, i tako već imam previše particija. Znam za wine, i koristim ga ali nisam baš baš zadovoljan. Mislim idu igre ali ne očekivanim kvalitetom. Npr. GTA SA ide normalno ali čim počne neka pucnjava ili nešto (grafički zahtjevnije) počne ta sjecka (trza).

Nemaš baš puno izbora: ako hoćeš da igraš igre za Win, morat ćeš instalirati Win. Ma hajd’, šta je 10-tak particija :wink: